Το Γραφείο τύπου του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες Αβραμόπουλου

h6>Το τοπίο στο χώρο της Υγείας αλλάζει, αλλά όχι προς ριζοσπαστική κατεύθυνση, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός Υγείας, αλλά προς αντιδραστική, εφόσον το δικαίωμα στην Υγεία μετατρέπεται διαρκώς σε «εμπόρευμα», από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες.

    Ο ισχυρισμός του υπουργού, ότι θα επιφέρει επιτέλους διαφάνεια στις προμήθειες των νοσοκομείων, αποτελεί αποπροσανατολισμό. Καμία εξυγίανση δεν μπορεί να υπάρξει στο χώρο της Υγείας όσο αυτός λυμαίνεται από τις φαρμακοβιομηχανίες και τους κάθε είδους επιχειρηματίες. Όσο υπάρχουν επιχειρήσεις στην Υγεία που λειτουργούν με σκοπό το κέρδος και τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε κερδοσκοπικούς μηχανισμούς.

    Επίσης, αποτελεί εμπαιγμό πως στα πλαίσια αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής μπορεί να υπάρξει σύγχρονη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τη μετατροπή των ανεπαρκέστατων ιατρείων του ΙΚΑ σε Κέντρα Υγείας.

    Οι εργαζόμενοι, που παράγουν τον πλούτο, έχουν δικαίωμα σε σύγχρονη και αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια και σε δωρεάν φάρμακο. Απαραίτητος όρος για να την κατακτήσουν αποτελεί η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.