Το καλάθι της ιστορίας..

Παγωμένη η κοινωνία παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, ανάλογα όσων είχαν συμβεί πριν δύο δεκαετίες στη γειτονική Γιουγκοσλαβία και πριν πέντε δεκαετίες στην Κύπρο.

Μάθαμε πολλά.

Ανάμεσα στ΄ άλλα μάθαμε πως μόνος ο Μητσοτάκης μπορεί ν΄ αποφασίζει για την αποστολή όπλων σε εμπόλεμες περιοχές, πράγμα που σημαίνει ευθεία εμπλοκή σε συρράξεις. Φαίνεται πως οι ιδέες μεγαλείου του ανδρός έχουν αρχίσει να γίνονται άκρως επικίνδυνες για τη χώρα. Δε συζητά με κανένα, δε διαβουλεύεται με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και αποφασίζει μόνος του ο πορφυρογέννητος πως η ψήφος που έλαβε ισοδυναμεί με εκχώρηση της χώρας ως οικογενειακό κτήμα.

Ανάλογη αντιμετώπιση θα έχει προφανώς κι ένα άλλο εθνικό ζήτημα, η μετατροπή του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε ιδιωτικό σύστημα υγείας, μέσω του νομοσχεδίου που θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα δοθεί στη συνέχεια σε εικονική διαβούλευση, με στόχο να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ο άναξ θέλει να εκμεταλλευτεί το πάγωμα της κοινωνίας, ώστε να περάσει ανώδυνα ρυθμίσεις που θ’ αλλάξουν εκ βάθρων την περίθαλψη των πολιτών.

Κούνια που τον κούναγε!

Οι αντιδράσεις θα είναι θυελλώδεις και ο νόμος που τυχόν ψηφιστεί θα έχει την τύχη του νόμου που ψήφισε ο πατήρ Μητσοτάκης.

Στο καλάθι της ιστορίας..