Το Μαξίμου ενοχλήθηκε με Λοβέρδο

Η ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου για τον Ανδρέα Λοβέρδο, φτάνει πλέον στα όρια της έκρηξης. Και ενδεχομένως επιταχύνει τις εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τον Γιώργο Παπανδρέου να προχωρεί άμεσα σε ανασχηματισμό, προκειμένου να προκύψει ένα σχήμα μάχης, το οποίο θα τον οδηγήσει στη συνέχεια σε πρόωρες εκλογές.

Η συνέντευξη του Υπουργού Υγείας στο «Έθνος της Κυριακής», ήταν… μαχαιριά στην καρδιά του πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου. Χαρακτηρίζοντας «τυχοδιωκτική» επιλογή, μια ενδεχόμενη προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ο Ανδρέας Λοβέρδος… αποφάσισε για λογαριασμό του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς τον Πρωθυπουργό. Και εγκλώβισε τις επόμενες κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου, που θα πρέπει πλέον να συνυπολογίζει την κριτική την οποία θα δεχθεί από την αντιπολίτευση, αν προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, εξαιτίας της επιχειρηματολογίας που ανέπτυξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται σχεδόν μόνιμα το τελευταίο διάστημα… απέναντι από κεντρικές επιλογές του πρωθυπουργικού γραφείου. Και μάλλον δεν ήταν τυχαίο, ούτε άκαιρο, το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», που ουσιαστικά απέδιδε στον Ανδρέα Λοβέρδο ρόλο «υπονομευτή» του Γιώργου Παπανδρέου, λόγω της τακτικής που ακολουθεί στο υπουργείο του να προσλαμβάνει αφειδώς συνεργάτες, τη στιγμή που η εντολή η οποία έχει δοθεί στους υπουργούς είναι να κάνουν οικονομίες.

Σε αντίθεση πάντως με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο Ανδρέας Λοβέρδος έδειξε να τάσσεται υπέρ ενός μεγάλου ανασχηματισμού της Κυβέρνησης. Και μάλιστα γρήγορα, από τη στιγμή που το έχει αποφασίσει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να μην χάνει το ΠΑΣΟΚ άλλο χρόνο.