Το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» επισκέφθηκαν οι βουλευτές γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ

p style=”text-align: justify; margin: 0cm 0cm 10pt”>Το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» επισκέφθηκαν  οι βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ Ξανθός Ανδρέας , βουλευτής Ρεθύμνου και επικεφαλής της ΕΚΕ του  Υπουργείου Υγείας , Ζερδελής Γιάννης , βουλευτής Λέσβου και Μιχαλάκης Νίκος , βουλευτής Καρδίτσας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των γιατρών και το Επιστημονικό Συμβούλιο  για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και παράλληλα συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Διαπίστωσαν και στο «Αγία Όλγα» τις μεγάλες ελλείψεις πόρων, προσωπικού, φαρμάκων και υλικών που αυτή την περίοδο δοκιμάζουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, δημιουργώντας συνθήκες επικείμενης  κατάρρευσης του ΕΣΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι με τη συνεχιζόμενη πολιτική του Μνημονίου και τα νέα μέτρα σκληρής λιτότητας , κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους  και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία . 

Το κοινωνικό κράχ είναι «προ των πυλών» και ο τομέας της Δημόσιας Περίθαλψης  θα υποστεί δραματική επιδείνωση, με προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις  στο υγειονομικό επίπεδο και στην επιβίωση του λαού μας.

Σε μια περίοδο αυξημένων υγειονομικών αναγκών και έκρηξης της ζήτησης δημόσιων υπηρεσιών υγείας, τα κυβερνητικά σχέδια συγχωνεύσεων μονάδων του ΕΣΥ οδηγούν σε «ακρωτηριασμό» και οριστική διάλυση ένα ετοιμόρροπο Σύστημα Υγείας που παραμένει ακόμα όρθιο χάρις στο φιλότιμο  και την υπεράνθρωπη προσπάθεια ανθρώπων εξουθενωμένων εργασιακά και εξαθλιωμένων μισθολογικά.

Η πολιτική των συγχωνεύσεων-καταργήσεων κλινικών, τμημάτων και ολόκληρων νοσοκομείων χωρίς να υπάρχει Χάρτης Υγείας με καταγεγραμένες τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες των πολιτών σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης,  χωρίς σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα , χωρίς στήριξη  των νοσοκομείων με πόρους , προσωπικό και μέσα , συνιστά μια εγκληματικά «ανθυγιεινή» πολιτική που θα δώσει τη χαριστική βολή στην κοινωνία που ήδη δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία  ,  τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια.

Η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις στην τρόικα και έχει αποφασίσει να «θυσιάσει» το ΕΣΥ για να την «εξευμενίσει». Τώρα και οι πλέον δύσπιστοι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι σημαίνει «πάσει θυσία» τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τα συνδικάτα, οι  κοινωνικοί φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Αριστερά δεν θα  επιτρέψουν την καταστροφή  της Δημόσιας Υγείας  και την κοινωνική βαρβαρότητα.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι κοινωνικό κίνημα υπεράσπισης του καθολικού  δικαιώματος σε δημόσια και δωρεάν περίθαλψη ποιότητας . Ταυτόχρονα απαιτούνται πρωτοβουλίες και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης όπως τα κοινωνικά ιατρεία-φαρμακεία.  Για να μην μείνει κανένας άνθρωπος μόνος του στην κρίση, να μην βρεθεί ασθενής χωρίς την ιατρική φροντίδα,  τα  φάρμακα  και τη νοσοκομειακή περίθαλψη που έχει ανάγκη.

Αθήνα 25/7/2012