Το Νοσοκομείο Πατησίων

Η κ. Μερόπη Κούρτοβικ, από τα ¶νω Πατήσια, γράφει για το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων: «Τα τελευταία πέντε χρόνια έχω νοσηλευθεί σε μια σειρά από νοσοκομεία της Αθήνας. Τελευταίο ήταν το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων στα ¶νω Πατήσια. Ένα νοσοκομείο που ενώ διαθέτει άριστο επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό υστερεί τραγικά σε υποδομή.
Έτσι οι ασθενείς μεταφέρονται σε εξωτερικά (ιδιωτικά) κέντρα για εξετάσεις, από τα οποία θα πρέπει μετά οι ίδιοι να πάνε να πάρουν τις εξετάσεις τους, με την ταλαιπωρία και τη γραφειοκρατία που αυτό συνεπάγεται.
Το Νοσοκομείο στερείται εξοπλισμού σε βαθμό που αγγίζει τα όρια της μιζέριας. Κλινοσκεπάσματα αλλάζουν όποτε υπάρχουν διαθέσιμα, στον κουζινικό εξοπλισμό δεν υπάρχουν κουταλάκια ούτε μαχαίρια: το γιαούρτι και την κομπόστα έπρεπε να τα φας με το πιρούνι, το κοτόπουλο με το χέρι, το φαγητό ερχόταν σε κρύα πιάτα σαν να είχαν βγει από την κατάψυξη. Και ασφαλώς δεν φταίει για όλα αυτά το νοσηλευτικό προσωπικό που προσπαθεί να σε εξυπηρετήσει με τα μέσα που διαθέτει.
Τα μικρά συνοικιακά νοσοκομεία, αν ήσαν στοιχειωδώς εξοπλισμένα, θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων και να παρέχουν ικανοποιητική κάλυψη σε έναν ικανό αριθμό ασθενών, χωρίς την τόση ταλαιπωρία γιατρών και ασθενών.
Θα συνιστούσα στον κ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. Θα εμπλουτίσει τις εμπειρίες του».