Το ΠΑΜΕ και το ταμείο της ΟΕΝΓΕ-2

Δημοσιεύτηκε προχτές σε ιατρικές ιστοσελίδες (ενδεικτικά εδώ κι εδώ) κείμενο του Δ. Βαρνάβα, το οποίο έκανε λόγο για την πρωτοφανή απαίτηση του ΠΑΜΕ να επιχορηγείται από το ταμείο της ΟΕΝΓΕ. Το ίδιο κείμενο αναρτήθηκε και σ΄ αυτή τη θέση του Ygeianet.


Αρκετοί είχαμε την αίσθηση πως το ΠΑΜΕ θα διέψευδε την καταγγελία, απευθύνοντας τις γνωστές τυποποιημένες βολές σε όσους το επικρίνουν.


Κι όμως! Το ΠΑΜΕ επιβεβαίωσε την απαίτηση να επιδοτείται από το ταμείο της ΟΕΝΓΕ με τον ισχυρισμό πως κάνει αγώνες! Όντως, πρόκειται για καινοφανές επιχείρημα του συνδικαλιστικού βραχίονα του ΚΚΕ.


Το ΠΑΜΕ, παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό της ΟΕΝΓΕ, ανοίγει το δρόμο ώστε Ενώσεις και συνάδελφοι ν΄ αρνηθούν τη συνδρομή τους στα συνδικαλιστικά όργανα, εφόσον αυτή κατευθύνεται σε αλλότριους σκοπούς. Το κυριότερο όμως διαχέεται η αντίληψη επιχορηγούμενων αγώνων και επιδοτούμενων αγωνιστών.


Εάν αυτή είναι η στόχευση του ΠΑΜΕ τότε ομολογουμένως έχει πετύχει το στόχο του. Εάν όχι, τότε οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα που αντικαταστατικά αφαίρεσε από ταμείο της ΟΕΝΓΕ και να μην επαναλάβει παρόμοιες ταχυδακτυλουργίες.