Το ΣτΕ

Το ΣτΕ, με ενισχυμένη μάλιστα σύνθεση, απέρριψε ομόφωνα την προσφυγή Εξαδάκτυλου και λοιπών κατά της απόφασης του υπουργού Υγείας (κλικ εδώ), η οποία δεν επικύρωσε την εκλογή τους, μετά την νοθεία που διέπραξαν στις εκλογές του ΠΙΣ στις 3 Μαρτίου 2019.
Χτες επιδόθηκε και η πολυσέλιδη Έκθεση του ΣΕΥΥΠ, η οποία καταλογίζει σοβαρές ευθύνες για την εξαφάνιση του εκλογικού υλικού από την ίδια ομάδα που διέπραξε τη νοθεία.
Παρά ταύτα η «ομάδα νοθείας» επιμένει με θράσος να θεωρεί ως ήσσονος σημασίας γεγονότα τη νοθεία και την εξαφάνιση του εκλογικού υλικού, προσπαθώντας να πείσει τους εκλέκτορες πως αποτελεί το νέο αίμα στον ΠΙΣ, τους αρίστους που θα φέρουν την αλλαγή!
Μόνη εξήγηση αυτής της συμπεριφοράς είναι η αντίληψη πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τους ανήκει ιδιοκτησιακά και καμία ενέργειά τους δεν υπόκειται σε έλεγχο, ούτε από την πολιτεία, ούτε από τους εκλέκτορες. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπάθησαν να ακυρώσουν τις αυριανές εκλογές, αυτός είναι ο λόγος που δε δίνουν καμία εξήγηση για τις πράξεις τους.
Όμως οι εκλογές θα γίνουν αύριο κανονικά και αυτοί που καταρράκωσαν το κύρος του ΠΙΣ και την αξιοπρέπεια των γιατρών θα εισπράξουν τα επίχειρα των πράξεών τους.