το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ με αφορμή τη σημερινή κυβερνητική επιτροπή και τις δηλώσεις του Υπ. Υγείας

h6> Με αφορμή τη σημερινή κυβερνητική επιτροπή και τις δηλώσεις του Υπ. Υγείας, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ καταγγέλλει τον κ. Υπουργό Υγείας – Πρόνοιας και την κυβέρνηση για επικοινωνιακού τύπου διαχείριση της καυτής πραγματικότητας στο χώρο της Υγείας. 
    § Διότι ενώ το Νομοσχέδιο για τις προμήθειες επρόκειτο ανυπερθέτος να κατατεθεί ως το τέλος του Οκτώβρη τώρα πηγαίνει για τέλος του Νοέμβρη.
    § Διότι δεν δίνεται καμιά απολύτως απάντηση για τα προβλήματα των εργαζομένων που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης-όπως και ολόκληρος ο δημόσιος τομέας – Με τα τεράστια κενά σε προσωπικό παντός τύπου, με μισθούς πείνας, τη μη ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και το τεράστιο πρόβλημα της εφαρμογής των ωρών απασχόλησης εβδομαδιαίως , που θα εφαρμοστεί από 1/1/07 και θα τινάξει στον αέρα τι εφημερίες. 
    § Διότι είναι λόγια χωρίς αντίκρισμα, επομένως ψευδή , τα όσα ωραία αναγγέλλει περί Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και περί εκσυγχρονισμού και αποκέντρωσης. Η δημόσια υγεία δεν είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης. 

    Να σταματήσει η κοροϊδία

    Οι ιθαγενείς δεν αρκούνται πλέον στα καθρεφτάκια .

    Πολύ σύντομα θα αντιδράσουν.

    Ενημερώνουμε τον Έλληνα Πολίτη ότι ήδη δαπανά από την τσέπη του το εξωπραγματικό για την Ε.Ε. ποσοστό του 48% του συνόλου των δαπανών για την Υγεία ο μέσος όρος στην Ε.Ε. κάτω από 30%) !
    Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι η κυβερνητική πολιτική :

    1) Μειώνει, υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί το Δημόσιο Τομέα Υγείας – Πρόνοιας, την ίδια ώρα που αφήνει ασύδοτο και ανεξέλεγκτο τον ιδιωτικό τομέα. Ένα κλάδο με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφόρες τις 7 στις 10 επιχειρήσεις. Η χρήση του 2005 (κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 1,34 δις αυξημένο κατά 12,2 %

    ( Hellastat 2006 ).

    2) Εκποιεί δημόσια αγαθά και περιουσία σε κερδοσκόπους ( ξεπούλημα Ασκληπιείο Βούλας στον όμιλο « Υγεία » )

    3) Παραχωρεί αρμοδιότητες, ευθύνες και υπηρεσίες του κράτους για την περίθαλψη των πολιτών, στη μαζική δημιουργία δήθεν «μη κερδοσκοπικών σωματείων» μέσα σε δημόσιους χώρους με πλήρη αδιαφάνεια αναγκάζοντας τον πολίτη να βάλει ακόμη βαθύτερα το χέρι στην τσέπη ( Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Σωτηρία).

    4) Παραμένει απλός θεατής στον αδυσώπητο πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Ομίλους του μεγάλου ασφαλιστικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου για κυριαρχία και κερδοσκοπία στο χώρο της Υγείας . 

    Ο Συνασπισμός αποδοκιμάζει συνολικά την Κυβερνητική πολιτική και παλεύει για τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Μετώπου Στήριξης και Αναβάθμισης του Δημόσιου Τομέα Υγείας-Πρόνοιας για μια Δωρεάν , ισότιμη και Υψηλού επιπέδου Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλο το λαό. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

   

    31/10/06 Το Τμήμα Υγείας του Συνασπισμού