Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την κατάργηση συνταγογράφησης σε ανασφάλιστους από ιδιώτες γιατρούς πιστοποιημένους από τον ΕΟΠΥΥ

Ο Υπουργός Υγείας επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία τιμωρεί τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας στερώντας τους τη δυνατότητα της πρόσβασης στο φάρμακο και στις θεραπευτικές και διαγνωστικές πράξεις. Από χθες, 16 Μαρτίου, μακροχρόνια άνεργοι, νέοι επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, άτομα με αναπηρία και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης μόνο σε δημόσιες δομές. Σε περίοδο πανδημίας και υγειονομικής κρίσης, ο υπουργός υγείας επιλέγει να θέσει εμπόδια στους ευάλωτους πολίτες στέλνοντάς τους να συνωστίζονται στα ήδη επιβαρυμένα, μονοθεματικά COVID νοσοκομεία και στα αποψιλωμένα Κέντρα Υγείας.

Η νεοφιλελεύθερη εμμονή του υπουργού, Θ. Πλεύρη αποτελεί υγειονομική βόμβα, είναι εγκληματική για τους πολίτες και ευνοεί μόνο τις  φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες θα μειώσουν το clawback και θα αυξήσουν τα κέρδη τους, μέσω της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.  Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με προτεραιότητα την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών, σε μνημονιακό καθεστώς και κάτω από σκληρή οικονομική επιτροπεία, είχε νομοθετήσει την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και τη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων από ιδιώτες γιατρούς πιστοποιημένους από τον ΕΟΠΥΥ.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπερασπίζεται τις αξίες της καθολικότητας και της ισότιμης πρόσβασης στην υγεία και καταγγέλλει την ανάλγητη και εγκληματική νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το επαχθές τιμωρητικό μέτρο, που μας γυρίζει στα μαύρα μνημονιακά χρόνια υγειονομικού αποκλεισμού εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας. Οι υγειονομικές ανάγκες των ανθρώπων προέχουν των επιχειρηματικών συμφερόντων και των ιδεοληψιών.