Το «Υγεία» αναμένει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον ΕΕΣ για το Ασκληπιείο Βούλας

Αθήνα

 

Την ολοκλήρωση των «προβλεπόμενων διαδικασιών»

σχετικά με τη συμφωνία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ανέγερση και λειτουργία μαιευτικής κλινικής στο οικόπεδο του Ασκληπιείου Βούλας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναμένει το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών «Υγεία».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η καθυστέρηση που έχει προκύψει είναι αποτέλεσμα της μέχρι στιγμής μη ολοκλήρωσης συμφωνίας μεταξύ του ΕΕΣ και του υπουργείου Υγείας από την οποία θα εξαρτηθεί και η μορφή της τελικής συμφωνίας του «Υγεία» με τον ΕΕΣ.

Σημειώνεται πως το ΔΣ του ΕΕΣ πρόσφατα ενέκρινε την επέκταση της σύμβασης με το Δημόσιο, κυρίως για το Ασκληπιείο, υιοθετώντας την πρόταση του υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με τους αναλυτές βάζοντας τέλος στη συνεργασία με το «Υγεία».

Σε ανακοίνωση του ΕΕΣ, την Τετάρτη, αναφέρεται πάντως ότι το υπουργείο Υγείας υπαναχώρησε από την αρχική του πρόταση και πλέον επανεξετάζει την θέση του. Η αλλαγή στάσης δεν σχετίζεται ούτε με την συμφωνία που υπάρχει με το Υγεία, αλλά ούτε και με τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει το Ιατρικό Αθηνών, τόνισε ο ΕΕΣ.

Το υπουργείο Υγείας απάντησε λέγοντας ότι «το Ασκληπιείο της Βούλας θα συνεχίσει να έχει αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα και θα λειτουργεί στο πλαίσιο του ΕΣΥ».

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου έληξε η προθεσμία για την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕΣ – «Υγεία».