ΤΟΜΥ

Η ΝΔ, όσο καιρό βρίσκονταν στην αντιπολίτευση δήλωνε πως οι ΤΟΜΥ αποτελούν λανθασμένη επιλογή και θα τις καταργήσει μόλις έρθει στην κυβέρνηση. Μάλιστα ο τότε τομεάρχης Υγείας κ. Οικονόμου, πλειοδοτώντας, δήλωνε πως «θα βάλει Χ στο σοβιετικό εγχείρημα», ενώ οι προσκείμενοι Ιατρικοί Σύλλογοι, με προεξάρχοντα τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, προέτρεπαν φορτικά τους γιατρούς να μην ενταχθούν στις ΤΟΜΥ.
Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα.
Χτες αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια που αφορά στη σύσταση 14 νέων ΤΟΜΥ στη 2η ΥΠΕ.  Όσοι είναι δύσπιστοι μπορούν να κάνουν κλικ εδώ για να διαπιστώσουν πως η σύσταση των 14 ΤΟΜΥ δεν είναι ούτε fake είδηση, ούτε πρόκειται για φήμη που διασπείρουν οι Συριζο-Μαδούροι!

Παραθέτουμε τα τέσσερα βασικά σημεία της απόφασης:
1.- Ο συνολικός Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12.852.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2.- Το προσωπικό προσλαμβάνεται με σύμβαση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
3.- Οι νέες υπηρεσίες αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη φροντίδα υγείας, επιτυγχάνοντας τον εξορθολογισμό στη ζήτηση υπηρεσιών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
4.- Με τις ΤΟΜΥ υπηρετείται η καθολική, προσιτή πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες του συνόλου του πληθυσμού χωρίς διακρίσεις και στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία.
Από πλευράς μας συμφωνούμε ανεπιφύλακτα και με το έργο και με τους στόχους του.

Και ρωτάμε:
– Θα βγει τώρα ο κ. Πατούλης να επικρίνει σκληρά την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε αντίστοιχα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους γιατρούς να μην υποβάλουν αιτήσεις;
– Θα βγει ο κ. Εξαδάκτυλος να κατηγορήσει τον Κικίλια για το μεγαλειώδες άδειασμα που έκανε στον ΠΙΣ και το μειοψηφικό του προεδρείο, το οποίο μόλις πριν λίγες μέρες δήλωνε πως επιθυμεί να ανασταλεί κάθε λειτουργία των ΤΟΜΥ στη χώρα;

Αν δε το κάνουν και αποδεχτούν σιωπηρά τις 14 νέες ΤΟΜΥ, εμείς θα τους στείλουμε ως δώρο ένα στοματικό διάλυμα.
Για γαργάρες και δροσερή αναπνοή..