Τον Γενάρη οι αλλαγές για τη διαδοχική ασφάλιση

Τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τη διαδοχική ασφάλιση, καθώς η νέα επιτροπή καλείται εντός διμήνου να παραδώσει το τελικό της πόρισμα.

Η επιτροπή συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά με στόχο να προτείνει αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού αλλά και στον χρόνο έκδοσης των συντάξεων.

Οι αλλαγές θα κοστολογηθούν και στη συνέχεια θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα «καλύψει» τέσσερις στους δέκα ασφαλισμένους που υπάγονται σήμερα σε πάνω από ένα ταμεία.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αντρέας Λοβέρδος, τόνισε χθες πως η επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε Δευτέρα και υπενθύμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για έκδοση των συντάξεων εντός τριμήνου μέχρι το τέλος του 2010.

 

 

Ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος με τον υφυπουργό Γ. Κουτρουμάνη

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης σημείωσε πως θα υπάρξουν βελτιώσεις τόσο στη διαδικασία απονομής της σύνταξης όσο και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Σημειώνεται πως σήμερα οι ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση είναι οι μεγάλοι «χαμένοι», καθώς χρειάζεται να περιμένουν έως και δύο χρόνια για την έκδοση της… πολυπόθητης απόφασης.

Επιπλέον καλούνται να συμβιβαστούν με σύνταξη έως και 30% χαμηλότερη σε σχέση με τους συναδέλφους τους, που έχουν όλα τα χρόνια ασφάλισης σε ένα μόνο ταμείο.