Τώρα και επικουρικοί Διοικητές στα Νοσοκομεία!

Θυμάστε ασφαλώς τον ογδοηκοντούτη Κωνσταντίνο Πατέρα, στον οποίο ο Μητσοτάκης, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, είχε υποσχεθεί θέση Διοικητή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, σε αντάλλαγμα ψήφων που θα έφερνε στη ΝΔ. Όντως, μόλις κατέλαβε την κυβέρνηση, τον διόρισε. Όμως μπροστά στο σάλο που ξεσηκώθηκε τον καρατόμησε κι εκείνος βγήκε στα κανάλια και τους διέσυρε ανελέητα.

Δείτε τη συνέχεια:

Η Επιτροπή Αξιολόγησης, μετά τους αρχικούς διορισμούς Διοικητών, συνεδρίασε ελάχιστες φορές. Πλέον η κυβέρνηση, όταν χρειάζεται να καλύψει κενό Διοικητή σε Νοσοκομείο, εφαρμόζει μία καινούργια φάμπρικα, η οποία βρίσκεται στο μεταίχμιο του νόμου: διορίζει προσωρινούς Διοικητές, οι οποίοι δεν έχουν αξιολογηθεί από την Επιτροπή, παρά μόνον από τον υπουργό Υγείας και τον κομματικό μηχανισμό.

Εξάλλου, όπως είχε πει ο Μάκης Βορίδης για την υπόθεση Πατέρα «Ποιους θα βάζαμε; Τους ξένους;».

Επανερχόμαστε στην πολύπαθη Καρδίτσα, όπου με κοινή απόφαση Πλεύρη και Γκάγκα διορίστηκε ως «προσωρινή Διοικήτρια» η κ. Κουτσιούμπα Μαίρη, Πτυχιούχος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, «με πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας και περισσότερα από πέντε (5) χρόνια εργασιακής εμπειρίας» (κλικ εδώ η απόφαση).

Η πενταετής εμπειρία της νέας Διοικήτριας δεν προσδιορίζεται. Το πιθανότερο έχει σχέση με ανασκαφές και όχι με υπηρεσίες υγείας. Όπως δεν προσδιορίζεται η ξένη γλώσσα που κατέχει. Πάντως η θητεία της θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής Διοικητή, οψέποτε συνεδριάσει η Επιτροπή Αξιολόγησης. Δηλαδή διορίζεται σαν επικουρική Διοικήτρια..

Μη νομίσετε όμως πως η κ. Κουτσιούμπα αποτελεί εξαίρεση. Μια γρήγορη αναζήτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ των τελευταίων τριών μηνών μας δίνει άλλους τέσσερεις προσωρινούς Διοικητές στα Νοσοκομεία Άμφισσας, Λαϊκό, Οφθαλμιατρείο και Αιτωλοακαρνανίας. Αν πάτε πιο πίσω θα βρείτε άλλους δέκα παρόμοιους διορισμούς.

Εντέλει φαίνεται πως οι εφευρέσεις του Τόμας Έντισον και του Νίκολα Τέσλα ωχριούν μπροστά στην εφευρετικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη..