Τραγική υποστελέχωση στο νοσοκομείο Ξάνθης

div style=”text-align: center”> 

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ξάνθης λόγω υποστελέχωσης με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία, να κλείνουν κλινικές και το νοσοκομείο να τείνει να υποβαθμιστεί σε κέντρο υγείας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Αναστάσιος Καραδέδος «Το νοσοκομείο μας έχει χρόνια προβλήματα που οξύνθηκαν ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο είναι σε άλλες περιοχές που έχουν κοντά τους άλλα νοσοκομεία. Η επίπτωση που έχει η έκπτωση του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας επιφέρει ευρύτερα προβλήματα»,.

«Ελπίζω να μην έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές, αν και βρισκόμαστε σε οριακή κατάσταση. Τίθεται θέμα αν το νοσοκομείο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών με ασφάλεια. Ζητούμε μια δήλωση ότι δε θα υπαχθεί το νοσοκομείο μας στο να γίνει μειωμένης ευθύνης για λογιστικούς λόγους», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης, κ. Γιώργος Γεωργίου δήλωσε πως «Τα προβλήματα του νοσοκομείου Ξάνθης είναι χρόνια και δυσεπίλυτα. Υπάρχει ανακοίνωση της ένωσης γιατρών από το 2016 που επισημαίνουμε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ότι το σύστημα υγείας στην Ξάνθη καταρρέει. Δε γίνονται χειρουργεία. Η ΜΕΘ μας τώρα έχει κλείσει. Αυτή τη στιγμή έχουμε 3 αναισθησιολόγους και ο ένας παραιτήθηκε, θα φύγει τον άλλο μήνα. Δεν έχουμε ΜΕΘ στην Ξάνθη. Αν χρειαστεί, κάποιος θα διασωληνωθεί και θα πάει στην Αλεξανδρούπολη»,.

«Τα χειρουργεία που καθυστερούν είναι άπειρα. Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες χειρουργεία που περιμένουν στη σειρά μόνο για τη χειρουργική κλινική. Ένα χειρουργείο μπορεί να καθυστερεί ακόμα και τρία χρόνια. Η δουλειά βγαίνει με μεγάλες δυσκολίες με την υπερπροσπάθεια των γιατρών. Τα έχουμε μεταφέρει στους τοπικούς φορείς όλα αυτά. Μας είπαν ότι θα το δουν, αλλά στην πράξη δεν έγινε τίποτα. Εάν δε γίνει ενίσχυση του νοσοκομείου δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του», πρόσθεσε ο ίδιος.