Τραγωδία στα Τέμπη: Εκτός ΕΣΥ ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου

Εκτός ΕΣΥ για δύο χρόνια, με πλήρη παύση αποδοχών, τίθεται από την Παρασκευή 3 Μαΐου 2024 ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος είχε χορηγήσει αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μία μόλις ημέρα μετά την τραγωδία.

Στον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας και περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, επιβλήθηκε ποινή από το Κεντρικό Πειθαρχικό Όργανο του Υπουργείου Υγείας, η οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χαυτούρας είχε αναλάβει ξανά καθήκοντα στο Νοσοκομείο Βόλου στα τέλη Μαρτίου, καθώς το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας είχε κάνει δεκτή την προσφυγή του και ακύρωσε την απόφαση περί αργίας του, λόγω παραβίασης «της αρχής της μεροληψίας».

Ωστόσο, παρά τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, υπήρχε η εκκρεμότητα από πλευράς του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΣΥ, η οποία διαβιβάστηκε σήμερα (2/5) στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο Ν. Χαυτούρας είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ

Υπενθυμιζεται ότι αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο Ν. Χαυτούρας είχε χορηγήσει άδεια σε σε έναν εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε ενημέρώσει με ανακοίνωσή του ότι τον θέτει εκτός των ψηφοδελτίων του.

«Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία. Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα», είχε γνωστοποιήσει στις 7 Μαρτίου 2023 η Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως πρόσθετε σχετικά: «Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες».

Τέμπη: «Δεν γνώριζα τι θέση είχε στον ΟΣΕ ο επόπτης που ζήτησε αναρρωτική»

Πάντως, ο νευροχειρουργός από την πρώτη στιγμή είχε κάνει λόγο για πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που στήθηκε εναντίον του, λόγω της δράσης του ως συνδικαλιστή και πολιτικού.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Χαυτούρας είχε εξηγήσει σχετικά: «Δόθηκε μία άδεια. Εγώ τον γνώριζα, αλλά δεν ήταν φίλος, ήταν γνωστός. Δεν γνώριζα τη θέση του στον ΟΣΕ, νόμιζα ότι ήταν συνδικαλιστικά σε κορυφαία όργανα» επεσήμανε ο γιατρός».

«Πολλοί ασθενείς, στην αγωνία τους για οτιδήποτε, έναν γνωστό εάν έχουν, έρχονται στο νοσοκομείο. Με πήρε τηλέφωνο και με βρήκε πάνω στην κλινική. Εγώ δεν είχα εξωτερικά ιατρεία. Χθες κάποιοι για τους δικούς τους λόγους έγραψαν -και δυστυχώς δεν έλεγαν την αλήθεια- ότι εγώ έδωσα το παραπεμπτικό ή ότι εγώ έγραψα την άδεια, μόλις τον είδα ότι χώλαινε και είχε θέμα με τη μέση του, μπορεί να το έκανε και υπερβολικά αυτός εκείνη τη στιγμή. Δεν γνώριζα ότι είχε επιτελική θέση στη Λάρισα», είχε επισημάνει ακόμη.

Επίσης, ο κ. Χαυτούρας είχε σημειώσει ότι είδε πολύ σύντομα τον επόπτη στο γραφείο του, ο οποίος κούτσαινε και του είπε ότι υπέφερε από τη μέση του. «Κλινικά αυτό είδα. Δεν ήμουν σε χώρο εξέτασης, δεν μπορώ να απαγορεύσω να εισέρχεται κανείς μέσα στο νοσοκομείο. Τον έστειλα στα εξωτερικά ιατρεία και έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία», είχε αναφέρει.