Τρείς ακόμη Ενώσεις προσυπογράφουν το κείμενο διαμαρτυρίας

p>Στις 24 Ενώσεις που προσυπογράφουν το κείμενο διαμαρτυρίας προστέθηκαν ακόμη τρείς: οι Ενώσεις Δράμας, Καλύμνου, και Λασιθίου.

 

Ταυτόχρονα, διασταυρωμένες πληροφορίες σχετικά με το θέμα της προκήρυξης των 2000 θέσεων κάνουν λόγο για κωλυσιεργία από πλευράς Υπουργείου Υγείας με πρόσχημα τη διασταύρωση των θέσεων που δεν περιλαμβάνονται στους οργανισμούς των Νοσοκομείων και την ανάγκη σύστασής τους.

Σημειωτέον η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε υποσχεθεί  να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία το αργότερο στις 20 Ιουλίου και να προχωρήσει σε συνολική προκήρυξη, την οποία εν συνεχεία θα ανελάμβαναν να ολοκληρώσουν τα ενδιαφερόμενα Νοσοκομεία.

 

Ηδη σε πολλές Ενώσεις καλλιεργείται το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν από το Σεπτέμβριο προγράμματα εφημεριών με μέγιστο αριθμό εφημεριών τις 7 ανά γιατρό, όπως προβλέπει η κλαδική συμφωνία και ο νόμος 3754/09. Από μόνη της αυτή η πρακτική θα οδηγήσει σε σοβαρές δυσλειτουργίες, ιδιαίτερα στα επαρχιακά Νοσοκομεία. Εαν επιπροστεθούν επισχέσεις εργασίας λόγω των απλήρωτων εφημεριών η κατάσταση θα γίνει χαώδης, πράγμα το οποίο φαίνεται να μην απασχολεί καθόλου το Υπουργείο Υγείας.

 

Να σημειώσουμε τέλος ότι μετά τη σύσκεψη των Ενώσεων Β. Ελλάδας που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα επακολουθήσει συνέντευξη τύπου σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας. Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

                                                 Δημήτρης Βαρνάβας