«Τρεις χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού κάθε χρόνο»

«Τουλάχιστον τρεις χιλιάδες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού κάθε χρόνο θα είναι η δέσμευσή μας για την επόμενη ημέρα, ως κυβέρνηση του ΠαΣοΚ»τόνισε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέουύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας. Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι το ΠαΣοΚ θα βρει τα απαραίτητα χρήματα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό. Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας κ.

Δ. Αβραμόπουλου.

«Αναφορικά με τις σημερινές εξαγγελίες του κ.Γ. Παπανδρέου,έχουν ληφθεί αποφάσειςοι οποίες διά νόμου έχουν κατοχυρωθεί από τη Βουλή»αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η ανταπάντηση ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου:

«Είναι εξοργιστική η απάντηση αυτή ενός υπουργού μπροστά στις ελλείψεις ενός νοσοκομείου και ενός Κέντρου Υγείας για δύο από τις μεγαλύτερες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκρατείου σχεδιάστηκε για τους Ολυμπιακούς του 2004, παραδόθηκε επίσημα το 2006 και δεν λειτούργησε ποτέ. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων έχει 10 κρεβάτια σε σύνολο 930 κλινών- από τον Μάρτιο του 2007 έχουν καταργηθεί τρία κρεβάτια λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων διαθέτει μόνο οκτώ κλίνες παρ΄ ότι είναι η μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμη υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα.