Τρεις μήνες χωρίς Νοσοκομείο ο Πύργος

Σήμερα κλείνουν τρεις μήνες από τις πλημμύρες στον Πύργο που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρήσει και να τεθεί εκτός λειτουργίας, το Νέο Σύγχρονο κτίριο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Πύργου.

Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου δεν έχει επαναλειτουργήσει  ακόμα.

Λειτουργούν μόνο το τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών και τα τμήματα που το βοηθούν, το Ακτινολογικό, το Μικροβιολογικό και αυτά κυρίως χάρη στις φιλότιμες και ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Οι δύο όροφοι νοσηλείας δεν λειτουργούν.

Κάθε άλλο που δηλώνεται ή γράφεται είναι μόνο χάριν εντυπωσιασμού και κοροιδίας.

Οι κάτοικοι της Ηλείας δεν έχουν ουσιαστικά Νοσοκομειακή περίθαλψη, αφού τα δύο άλλα Νοσοκομεία της Αμαλιάδας και της Κρέστενας είναι μικρά και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς του Νομού.

Οι αρμόδιοι μεταθέτουν συνεχώς τον χρόνο λειτουργίας του.

Μπορεί να έχουν προχωρήσει κάποιες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά τα ηλεκτρολογικά και ειδικά η μέση τάση δεν έχει αποκατασταθεί.

Είχαμε γράψει στις 5/4/2012 ότι "Κάποιοι υπεύθυνοι θα προσπαθήσουν εντός των ημερών να μεταθέσουν την ημερομηνία επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου σε ημερομηνία μετά τις εκλογές. Τότε που μπορεί να μην είναι στην θέση που σήμερα κατέχουν. Είναι οι ίδιοι που πρίν λίγο καιρό μιλούσαν για αποκατάσταση του Νοσοκομείου και επαναλειτουργία του εντος δύο μηνών, δηλαδή στις 4/4/2012".

Θέλουμε μόνο να υπενθυμίσουμε ότι όταν αρχικά οι αρμόδιοι της ΔΕΠΑΝΟΜ είπαν οτι απαιτείται χρόνος τεσσάρων μηνών για την αποκατάσταση των ζημιών, στις αντιδράσεις που ακολούθησαν, υπήρξε αναδίπλωση και μίλησαν για δύο μήνες.

Ομως με την πορεία που ακολουθούν τα πράγματα, φαίνεται ότι, ούτε  ο χρόνος των τεσσάρων μηνών θα είναι αρκετός.

Αλλά όπως για όλα τα πράγματα στην Ηλεία, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.

Οι αντιδράσεις έχουν ήδη καταλαγιάσει και κάποιοι μπορεί να ελπίζουν οτι το θέμα θα ξεχαστεί.

Επειδή πιστεύουμε ότι η λετουργία του Νοσοκομείου Πύργου είναι ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για τον Νομό, το ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα είναι στην πρώτη γραμμή της αληθινής πληροφόρησης και δεν θα μεταφέρει πλάνες και ανούσιες δηλώσεις κάποιων παραγόντων