Τρεις Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων αποσύρουν τις υπογραφές τους από το «ψήφισμα Πατούλη»

Στην Ολομέλεια Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στη Βέροια δε συμμετείχε ο Γ. Πατούλης.

Δεν υπήρχε κάποιο κώλυμα. Το έκανε σκόπιμα, γνωρίζοντας ότι οι όποιες προτάσεις του δεν επρόκειτο να γίνουν αποδεκτές από τους Ιατρικούς Συλλόγους της περιφέρειας.

Και μόλις ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας άρχισε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά: συγκάλεσε παραθεσμική «σύσκεψη», καλώντας προέδρους Ιατρικών Συλλόγων και Επιστημονικές Εταιρείες, προκειμένου να εκδώσει ψήφισμα, το οποίο θα αντιστρατεύεται τις αποφάσεις της Ολομέλειας.

Ανταποκρίθηκαν ορισμένοι, άλλοι πιστεύοντας αφελώς πως πρέπει ν’  πληροφορηθούν την άποψη του ΙΣΑ και ελάχιστοι πρόθυμοι που συμπλεύουν μαζί του ως ευεργετηθέντες από την εποχή που ζούσε τα μεγαλεία του Περιφερειάρχη.

Στη «σύσκεψη», ως να στερείται νομικής υπηρεσίας, κάλεσε δικηγόρο της Αθήνας προκειμένου να εξηγήσει στους συμμετέχοντας τα φοβερά δεινά που θα επιφέρουν οι διατάξεις που αφορούν στον ΠΙΣ και περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου, ιδιαίτερα στο επίμαχο άρθρο 34.

Και εξέδωσε ψήφισμα ο Πατούλης, συνοδευόμενο από ονόματα και φορείς, χωρίς να ζητήσει τη συγκατάθεσή τους προκειμένου να στείλει Δελτίο Τύπου και να αποσπάσει εντυπώσεις (κλικ εδώ).

Έλα όμως που ήδη τρεις Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων διεμήνυσαν στον Πατούλη πως ουδέποτε συναίνεσαν στο ψήφισμα και ζητούν να αποσύρει τις υπογραφές τους. Θα ακολουθήσουν και άλλοι από τους συμμετέχοντες, ζητώντας να αποσύρει και τις δικές τους υπογραφές.

Υποπτευόμαστε πως στο τέλος θα μείνει με τον καθρέφτη του..