Τρία νομοσχέδιο ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας

Αθήνα
 
Το υπουργείο Υγείας έχει ετοιμαστεί για να καταθέσει σύντομα στη Βουλή τρία νομοσχέδια που αφορούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα, στις προμήθειες και στις διοικητικές και διαρθρωτικές αλλαγές, είπε την Παρασκευή ο Δ.Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το δημόσιο σύστημα υγείας, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, βρίσκεται σε καλό δρόμο και προσέθεσε ότι τα προγράμματα που εκπονούνται και η στρατηγική που υιοθετείται έχουν σαν στόχο, μέσα στα προσεχή δέκα χρόνια, να λειτουργεί κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, σημείωσε, είναι το προσωπικό και προσέθεσε ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας περίπου 2.500 νοσηλευτές, ενώ για τον επόμενο χρόνο προβλέπονται άλλοι 4.500.

Απαντώντας σε ερώτηση ποιος εκφράζει την παραταξιακή συνείδηση της ΝΔ, ο κ. Σουφλιάς ή ο κ. Μεϊμαράκης, είπε «όλοι μαζί», καθώς «στους κόλπους της παράταξης δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα πρόβλημα».

«Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται να μεγαλώνουμε τα μικρά και να μικραίνουμε τα μεγάλα. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένα ζήτημα. Μέσα σε πνεύμα αγαστής συνεννόησης και συνεργασίας δουλεύουμε ομαδικά και συλλογικά» υποστήριξε.

Σε άλλη ερώτηση για την υπουργό Παιδείας και τη στάση που τηρεί στο θέμα της απεργίας των δασκάλων, ο κ.Αβραμόπουλος είπε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ανέφερε ότι η κυβέρνηση επαγγέλλεται τη συνεννόηση, τη συνεργασία και τη σύνθεση.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ξεπεραστούν τα ζητήματα και θα προωθηθούν με γρήγορους ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις, τις οποίες «τόσο πολύ και για πολλά χρόνια περιμένει η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα».
news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ