Τριμελής ΕΙΝΑΠ Λαϊκού: Ανακοίνωση για το μπλοκάρισμα της μισθοδοσίας στο Νοσοκομείο λόγω χρεών

p>ΕΙΝΑΠ  ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ                    

                                                                                        

 

                                                                                                               23/11/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι για μια ακόμη φορά τόσο το ιατρικό όσο και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου έπεσε  θύμα  ανεύθυνων και παράνομων αποφάσεων κάποιων τεχνοκρατών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ακόμη και οι κοινωνικές συνέπειες που αυτές προκαλούν.

Μετά την συνεχιζόμενη και επεισοδιακή ακόμη και σήμερα  καταβολή των εφημεριών των τελευταίων μηνών ,φτάσαμε στο σημείο να γινόμαστε μάρτυρες ακόμη και της μη καταβολής των μισθών, οδηγώντας τις οικογένειες εκατοντάδων συναδέλφων στην οικονομική  απόγνωση. Όπως διαπιστώσαμε, η εθνική τράπεζα αυθαίρετα και μονομερώς, χωρίς μάλιστα προηγούμενη  προειδοποίηση προς την διοίκηση, προχώρησε στην κατάσχεση των  μισθών υπαλλήλων του νοσοκομείου λόγω της κατάσχεσης από εταιρεία προμήθειας υλικού εις βάρος του νοσοκομείου  . Η κίνηση αυτή από την πλευρά της τράπεζας  στερείται νομιμότητας ενώ  στρέφεται εναντίον όλων των υπαλλήλων-πελατών της, που έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις με την τράπεζα.

Καθώς είναι ήδη σε εξέλιξη δικαστική διευθέτηση του θέματος, απαιτούμε και αναμένουμε την άμεση άρση της κατάσχεσης και την καταβολή των μισθών όλων των εργαζομένων, ενώ κρατάμε τις επιφυλάξεις και  για περαιτέρω δικαστική διερεύνηση κατά παντός υπευθύνου.

Αναμένουμε την απάντηση της διοίκησης σχετικά με τον ακριβή χρόνο ενημέρωσης του προβλήματος αλλά και των κινήσεων που η ίδια έχει προβεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναμένουμε την άμεση και επίσημη θέση του υπουργείου, καθώς το ζήτημα που έχει προκύψει είναι σίγουρα η κορυφή του παγόβουνου ενώ  είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια προβλήματα στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας λαμβάνοντας υπόψη τα υπέρογκα χρέη αυτών!

 

 

                                                           3/ΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ  ΓΝΑ  ΛΑΪΚΟ

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

ΕΙΝΑΠ