Τριτανακοπή- αναδρομικά

Είναι πρωτοφανές το αλαλούμ που επικρατεί στην κατάθεση τριτανακοπής από την ΟΕΝΓΕ προκειμένου να επανεξεταστεί η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο από το ΣτΕ για το ιατρικό μισθολόγιο.


Ενώ υπήρχε άπλετος χρόνος από τον Μάιο, η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ άφησε να περάσει άπρακτος. Και από τις αρχές Σεπτεμβρίου άρχισε να βομβαρδίζει τις Ενώσεις με δεκάδες «επείγοντα» έγγραφα, άλλα από τα οποία είναι παντελώς ακατανόητα και άλλα αναιρούν αναιτιολόγητα προηγούμενες οδηγίες. Στο τέλος ενέπλεξαν και τους συμβολαιογράφους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει παντελώς.


Διερωτόμαστε τι συμβαίνει: ανικανότητα, ανωριμότητα ή ιδιοτέλεια; Η συνέχεια είναι αποκαλυπτική.


Χτες δημοσιοποιήθηκε απόφαση της κυβέρνησης για χορήγηση αναδρομικών σε όλους τους γιατρούς ΕΣΥ με πολιτική απόφαση, βάζοντας δηλαδή στην άκρη την απόφαση του ΣτΕ. Κάθε νοήμων άνθρωπος ανέμενε από την ηγεσία της ΟΕΝΓΕ να χαιρετήσει αυτή τη θετική εξέλιξη και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε επανυποβολή όλων των αιτημάτων για αποκατάσταση της κλαδικής συμφωνίας. Αμ δε!


Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ρέτζιου, την ίδια μέρα που έγινε γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης, προέβη σε οργίλες δηλώσεις στο Ριζοσπάστη, ο οποίος τις φιλοξενεί υπό τον τίτλο «κάλπικη κυβερνητική προπαγάνδα η ανακοίνωση για τα αναδρομικά». Oι δηλώσεις ξεκινούν ως εξής: «τι θέλουν να μας πουν; Ότι μας κάνουν χάρη;» και αφού εμπλέκει το ΝΑΤΟ, τα Νοσοκομεία-επιχειρήσεις και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, καταλήγει: «Με τους αγώνες μας και με κριτήριο τις ανάγκες μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας».


Φαίνεται λοιπόν πως η Ομοσπονδία μας δε διαθέτει Πρόεδρο που υπερασπίζεται στοιχειωδώς τα συμφέροντα των γιατρών, αλλά κομματικό ινστρούχτορα του μεσοπολέμου που δυσανασχετεί όταν ωφελούμαστε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, επειδή ακυρώνεται η προπαγάνδα του ΚΚΕ περί εξέγερσης των εξαθλιωμένων…