Τρίτη δόση στο τρίμηνο- Αοροστολογίες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και θλιβερές δικαιολογίες από την Πρόεδρο της Επιτροπής

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να δώσει απάντηση στο ερώτημα του «ποιος» τελικά εισηγήθηκε τη μείωση του διαστήματος από τη δεύτερη στην τρίτη δόση στους τρεις μήνες, μετά και την κριτική που δέχεται η εμφανιζόμενη ως «πρωτοβουλία» Μητσοτάκη.

Και ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Ο πρωθυπουργός παρακολουθώντας τα διεθνή δεδομένα και τη συζήτηση που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ζήτησε από την Επιτροπή να εξετάσει και να αναλύσει το συγκεκριμένο θέμα. Η Επιτροπή εισηγήθηκε θετικά, η πλατφόρμα άνοιξε..».

Άραγε, υπό ποια ιδιότητα ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τα διεθνή δεδομένα και κάνει συστάσεις στην Επιτροπή Εμβολιασμών; Του επιδημιολόγου ή εκείνου που έχει απωθημένο από την εφηβική του ηλικία να γίνει γιατρός;

Ότι και να συμβαίνει όμως με τον κ. Μητσοτάκη, όποιες επιθυμίες και απωθημένα κι αν έχει, η ευθύνη και ο ευτελισμός βαραίνουν την Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σήμερα μάλιστα η κ. Θεοδωρίδου, σε μια θλιβερή παράσταση, προσπάθησε κατά την ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τη στάση της Επιτροπής, ψελλίζοντας διάφορες ακατάληπτες ερμηνείες.