Τροπολογία Αβραμόπουλου- δηλώσεις Τσούκαλου

p>Σχετικά με την κατάθεση τροπολογίας του Υπουργού Υγείας για τις εφημερίες

O Υπουργός Υγείας κ.Αβραμόπουλος δήλωνε μέχρι πρόσφατα ότι πρόθεση του είναι η εφαρμογή των ΠΔ για το ωράριο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών και απλώς θα προχωρούσε σε 6μηνη – το πολύ- αναστολή τους με στόχο να διαμορφωθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις  εφαρμογής.

  

            Έρχεται τώρα ο κ. Αβραμόπουλος και καταθέτει τροπολογία για τουλάχιστον εξάμηνη αναστολή των ΠΔ , με δυνατότητα παράτασης για άλλους 6 μήνες με κοινή υπουργική απόφαση.

     Ταυτόχρονα, τηρεί σιγή ιχθύος  για τι θα κάνει σχετικά με τις προϋποθέσεις  εφαρμογής της νομοθεσίας, την οποία υποτίθεται ότι θέλει να εφαρμόσει.

      Ουσιαστικά πρόκειται για επ’ αόριστο αναβολή. Ο κ. Υπουργός έλεγε ψέματα και βρίσκεται εκτεθειμένος στα μάτια των νοσοκομειακών γιατρών και της κοινής γνώμης. Τα λόγια συμπαράστασης στα αιτήματά μας ήταν χωρίς περιεχόμενο…. Η στάση του πρέπει να καταγγελθεί από τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου μας.  Για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΕΝΓΕ κ. Τσούκαλου, που θεωρεί την τροπολογία θετική ενέργεια, βρίσκονται έξω από το πνεύμα των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου. Πώς μπορεί να θεωρεί κανείς ότι αυτή η ουσιαστικά επ’αόριστον παράταση, υποδηλώνει προθέσεις εφαρμογής της νομοθεσίας;

 

      Ένα ακόμα χαρακτηριστικό  δείγμα της πλήρους αναξιοπιστίας  του κ.Υπουργού, είναι ότι  απέσυρε  από το Ν/Σ την διάταξη που απάλλασσε από την φορολογία το επίδομα βιβλιοθήκης, διάταξη που υπήρχε στο προσχέδιο και αποτελούσε και προσωπική του  δέσμευση –υποτίθεται- απέναντί μας.

 

     Απέναντι σ’ αυτόν τον απροκάλυπτο εμπαιγμό, οι νοσοκομειακοί γιατροί, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά.   Η πολιτική που καθημερινά υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία, που  καταπατά  τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

 

 

                                                       Για την Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών

                                                               Τα μέλη του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ

                                                                   Βαρνάβας Δημήτρης

                                                                   Γεναρίδης  Ισαάκ

                                                                   Γιαννόπουλος  Γιώργος

                                                                   Μπουλμπασάκος  Γιώργος

                                                                   Ξανθός   Ανδρέας