ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟ- «Μπλόφα στην μπλόφα θα μείνετε ταπί»

Της ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΡΙΝΟΥ

Κλειστά τα χαρτιά του για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό κράτησε και χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας.

Περιορίστηκε μόνο να επαναλάβει, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά τις «κόκκινες γραμμές» της, παρά τις πιέσεις της τρόικας για αυστηρότερα μέτρα.

Μετά λόγου γνώσεως, όπως είπε, ο Ανδρ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε το Κοινοβούλιο πως η τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για όσα «δεν υπάρχουν στα συμφωνηθέντα» αποτελεί «ιερή υποχρέωση» της κυβέρνησης. «Εχοντας συναίσθηση του ότι ομιλώ από το δημόσιο βήμα σάς λέω ότι η συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας γίνεται με βάση και απόλυτο πλαίσιο το μνημόνιο, όμως έχουμε και την επιπρόσθετη δυσκολία να συζητάμε και τις προτάσεις που μας έγιναν έξω από το πλαίσιο αυτό» είπε ο υπουργός. Δεδομένου ότι η ΓΣΕΕ αποφάσισε να μην ανταποκριθεί στη διαβούλευση που διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου, ο κ. Λοβέρδος προκάλεσε τους εργαζόμενους να καταλήξουν σε προτάσεις με τη δέσμευση να υιοθετηθούν, εάν και εφόσον είναι ομόφωνες.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ακούγοντας από τον Ανδρ. Λοβέρδο τα περί σκληρής διαπραγματευτικής δραστηριότητας της κυβέρνησης και της τρόικας μίλησε για «επικοινωνιακά κόλπα» και στρατηγική της «μπλόφας».

«Σας παρακολουθώ διαρκώς το τελευταίο διάστημα στα τηλεοπτικά κανάλια να εκρήγνυστε σε τηλεοπτική σύνδεση» είπε ο Αλ. Τσίπρας ρωτώντας τον υπουργό αν βρίσκεται σε κρίση συνειδήσεως ή «αν το παίζει έτσι».

«Μπλόφα στην μπλόφα θα μείνετε ταπί» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως «οι επιτηρητές είναι νεοφιλελεύθεροι, σκληροί, αλλά δεν είναι χαζοί».

«Μη μιλάτε για μπλόφα, μην υιοθετείτε αυτά που λένε η ανεύθυνη αγορά και οι επαγγελματίες ψεύτες στα κανάλια» απάντησε ο υπουργός επαναλαμβάνοντας την «ιερή υποχρέωση της κυβέρνησης» για διαπραγμάτευση. «Ολα τα άλλα συντρίβονται με την απλή επίδειξη μιας επιστολής» κατέληξε κραδαίνοντας τα χαρτιά του εν είδει κειμένων της τρόικας.