Τσούκαλος και Λαοπόδης αρνούνται να ζητήσουν συνάντηση με τη νέα Υπουργό Υγείας

p>                                                          ΔΗΛΩΣΗ

του Γιαννόπουλου Γιώργου και Βαρνάβα Δημήτρη, μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ

 

Την επομένη της ανάληψης καθηκόντων από τη νέα Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ να επικοινωνήσει μαζί της και να ζητήσει το ταχύτερο δυνατόν συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ. Η απάντησή του Στάθη Τσούκαλου ήταν ότι δεν έχουμε σοβαρά ζητήματα να συζητήσουμε, αφού κατά τη γνώμη του ο τ. Υπουργός κ. Αβραμόπουλος έχει δρομολογήσει λύσεις σε όλα τα ζητήματα!

Επανήλθαμε πιεστικά επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσει διάλογος με τη νέα πολιτική ηγεσία για όλα τα ζητήματα που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα και ταλανίζουν τους γιατρούς, οδηγώντας την κλαδική συμφωνία στα όρια της ακύρωσης. Ενδεικτικά επισημάναμε ως θέματα που έχουν άμεσο και επείγοντα χαρακτήρα το κονδύλιο εφημεριών 3ου τετραμήνου, τα συμπληρωματικά  κονδύλια που απαιτούνται άμεσα για να μη γίνουν περικοπές, την έκδοση του ΦΕΚ  για την αναπροσαρμογή του ωρομισθίου  (51 εκατ. ευρώ),  την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση για τις υπό σύσταση  1000 περίπου θέσεις ειδικευμένων που πρέπει να προκηρυχθούν, καθώς επίσης την σύσταση από το ΚΕΣΥ των 300 θέσεων ειδικευομένων και τέλος την ρύθμιση του προβλήματος του πλαφόν και τις αναβαθμίσεις.

 

¶δικος κόπος.

Ο Στάθης Τσούκαλος επικαλούμενος πλέον και τη σύμφωνη γνώμη του Β. Λαοπόδη αρνείται να κλείσει συνάντηση με τη νέα Υπουργό και αρκέσθηκε απλώς να ορίσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

 

Θεωρούμε ότι η στάση των Σ. Τσούκαλου και Β. Λαοπόδη υπαγορεύεται από την οικεία σ΄ αυτούς πρακτική των υπόγειων διαβουλεύσεων, πρακτική απόλυτα καταδικαστέα από το νοσοκομειακό κίνημα. Τουναντίον το Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ έχει υποχρέωση απέναντι στις Ενώσεις και τις χιλιάδες των συναδέλφων να ζητήσει άμεσα συνάντηση με την Υπουργό, προκειμένου η νέα ηγεσία του Υπουργείου να ενημερωθεί επειγόντως και έγκυρα από εμάς τους γιατρούς και όχι από υπηρεσιακούς  παράγοντες ή καλοθελητές. Επιπλέον, μέσω της συνάντησης θα αποκομίσουμε αξιόπιστες ενδείξεις για της στάση που πρόκειται να τηρήσει η νέα πολιτική ηγεσία, προκειμένου να σταθμίσουμε ανάλογα τη δική μας συμπεριφορά.

Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να πιέζουμε σ΄ αυτή την κατεύθυνση και καλούμε τις Ενώσεις της χώρας να πιέσουν κι εκείνες δυναμικά με αποφάσεις των ΔΣ και διαβήματα, προκειμένου το Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ να αντιληφθεί ότι πρακτικές όπως η συγκεκριμένη δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

                                                                                 13 Οκτωβρίου 2009