Βαλεαρίδες

Οι παλιοί ναυτικοί έλεγαν πως στο τρίγωνο των Βερμούδων τα πλοία βούλιαζαν όταν τα χτυπούσε το τρίτο και μεγαλύτερο κύμα.

Αληθεύει;

Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Οι ναυτικοί, όπως οι κυνηγοί και οι ψαράδες, φουσκώνουν τα πράγματα για να κάνουν εντύπωση στο συνομιλητή.

Απεναντίας, το τρίτο κύμα της πανδημίας δείχνει πραγματικά πως απειλεί να βυθίσει το καράβι της κυβέρνησης. Το σκαρί τρίζει, ο καπετάνιος κάνει τη μιάν ανοησία μετά την άλλη και στο πλήρωμα καταριούνται ο ένας τον άλλο.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία υπήρξε πανωλεθρία επικών διαστάσεων, που έφτασε μέχρι τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Μόνο στα ημέτερα ΜΜΕ επικράτησε εντολή σιγής. Το νόστιμο είναι πως διοργανωτής της σύναξης ήταν ο κ. Στεφανάδης, καθηγητής καρδιολογίας και νυν βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος από κοινού με τον κ. Μητσοτάκη έδειξαν παραστατικά το μέτρο της περιφρόνησης που επιφυλάσσουν στα μέτρα που οι ίδιοι νομοθέτησαν και επέβαλλαν δια σιδήρου στους πολίτες της χώρας.

Ούτε με την παραγωγή εμβολίων πάει η κατάσταση καλά. Ενώ η κυβέρνηση μπορούσε να υιοθετήσει την πρόταση για άρση της πατέντας, ώστε να παραχθούν γρήγορα και μαζικά εμβόλια, αρνείται να το κάνει μόνο και μόνο επειδή η πρόταση ανήκει στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Η μόνη εξήγηση γι αυτόν τον αρνητισμό είναι η σύνδεση που έκαναν στο μυαλό τους οι κυβερνητικοί παράγοντες, θεωρώντας το εμβόλιο ισοδύναμο της ψήφου, αυτής που θα έπεφτε στις κάλπες που λογάριαζαν να στήσουν μόλις εμβολίαζαν τους μισούς εξ ημών.

Μέρα τη μέρα η κοινωνία οργίζεται και φουσκώνει σαν τη θάλασσα των Βερμούδων.

Θα πνίξει το καράβι; Οψώμεθα..