Βαρτζόπουλος και Μητσοτάκης είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος-Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άμεση απομάκρυνση του από το υπουργείο Υγείας και την παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα της ιατρικής κοινότητας και της Ελληνικής Βουλής

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Μήνες τώρα εναγωνίως διαρρέει ο υφυπουργός Υγείας Κ. Βαρτζόπουλος ότι το πόνημα του για την ιδιωτικοποίηση της ψυχικής υγείας έρχεται προς ψήφιση.

Επί ματαίω! Ο υφυπουργός κυοφορεί αλλά δεν τίκτει!

Και τελικά μάθαμε την απάντηση για την αντίφαση αυτή. Οι γυναίκες είναι για να τίκτουν, οι άνδρες είναι βιολογικά επιθετικοί.

Αυτό δήλωσε ο -και ψυχίατρος- Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Έτσι οι τίκτουσες γυναίκες πρέπει προφανώς, κατά τον «επιστήμονα» υφυπουργό να είναι στο σπίτι τους και για τους «επιθετικούς» άνδρες να βρίσκονται τρόποι εκτόνωσης της επιθετικότητας τους (που αλήθεια; μήπως στα ΜΑΤ; ή όπως υπονόησε στο στρατό, για υπεράσπιση της πατρίδας;).

Κι από κοντά αυτόκλητα τον υπερασπίστηκε, ως λοχίας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης. Είναι ο ίδιος κ. Φλωρίδης (από το ΠΑΣΟΚ), που υποστήριξε ότι κανείς δεν πάει κόντρα στο κράτος, γιατί θα τον τσακίσει (προφανώς στα πλαίσια της αρσενικής επιθετικότητας).

Και μετά τον ορυμαγδό συνέχισε ο κ. Βαρτζόπουλος αμετανόητα επιμένοντας ότι έχει δίκιο και οι γυναικοκτονίες έχουν βιολογική βάση! Επικαλέστηκε μάλιστα την (Ψυχ)ιατρική του ιδιότητα.

Με τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου-Φλωρίδη οι διαπιστώσεις είναι σαφείς και απλές, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση για να καταλάβει ο καθένας πολίτης αυτής της χώρας ότι δεν είναι λάθος ο κυβερνητικός σχεδιασμός αντιμετώπισης της βίας, είναι λάθος ο αιώνας στον οποίο βρίσκονται. Οι θέσεις της κυβέρνησης και του υφυπουργού βρίσκονται μακριά από κάθε δημοκρατική αντίληψη και φυσικά πέραν από κάθε σκέψη για ισότητα των δύο φύλων.

Ο κ. Βαρτζόπουλος με αυτή του την συνέντευξη μας γυρίζει πίσω δύο αιώνες και αναδεικνύεται σε ένθερμο αν και όψιμο υποστηρικτή της φασίζουσας θεωρίας του Λομπρόζο (κατέληξε ο ιταλός γιατρός Λομπρόζο που γεννήθηκε το 1835 να πιστεύει ότι το έγκλημα είναι «προνόμιο» της ανθρώπινης φύσης, η τάση προς το έγκλημα είναι γενετικό χαρακτηριστικό ). Ο κ. Βαρτζόπουλος μη σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο αποφάσισε να εκφράσει δημόσια την άποψη του για την γυναίκα, υπονοώντας προφανώς οτι η γυναίκα είναι υποδεέστερο ον με μοναδικό ρόλο να κυοφορεί σε και να γεννά για την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους.

Δεν κρύβεται πλέον το ακροδεξιό ιδεολογικό αφήγημα της κυβέρνησης. Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής.

Αλήθεια θα ήταν πολύ χρήσιμο να τοποθετηθούν η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχετικά. Δεν τους αφορούν οι δηλώσεις του συναδέλφου και μέλους τους κ. Βαρτζόπουλου; Συμφωνούν ή σιωπούν;

Για τη Νέα Δημοκρατία τίποτα λιγότερο από την άμεση απομάκρυνση του κ. Βαρτζόπουλου από το υπουργείο υγείας δεν είναι δυνατό να καταλαγιάσει την οργή που προκάλεσε με τις σκοταδιστικές του αντιλήψεις.

Δεν πρόκειται προφανώς ο κ. Μητσοτάκης να τον απομακρύνει. Γιατί Βαρτζόπουλος και Μητσοτάκης είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άμεση απομάκρυνση του από το υπουργείο Υγείας και την παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα της ιατρικής κοινότητας και της Ελληνικής Βουλής.