Βασίλης Κικίλιας: Άδειασε τον Γεωργιάδη – Τον διέψευσε για το ποσοστό εμβολιασμού των γιατρών

Πολλοί ήταν αυτοί που για δυο λεπτά δημοσιότητας θέλουν να πουν κάτι που δεν έχει βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνουμε, το καρφί του υπουργού Υγείας.

Με καρφιά κατά του Άδωνι Γεωργιάδη και διάψευση όσον αφορά στα στοιχεία που έδωσε για το ποσοστό των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί, απάντησε ο Βασίλης Κικίλιας στο ερώτημα που του τέθηκε για την επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης σε γιατρούς και νοσηλευτές ωρυόμενος, μάλιστα, πως είναι «ντροπή».

Ο υπουργός Υγείας, ξεκαθάρισε ότι πάνω από το 85% των γιατρών έχει εμβολιαστεί  διαψεύδοντας με αιχμή τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Άρα μην λέμε χαμηλό ποσοστό είναι από τα πιο υψηλότερά στην Ευρώπη».

Ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ακόμα ότι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν εδώ και πάνω από 18 μήνες μάχη στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ρεπό και υπογράμμισε ότι είναι εύκολο να σχολιάζει κάποιος έξω από το χορό.

«Να μου πει ποιος από όλους αυτούς που σχολίασαν με στοιχειώδεις γνώσεις δημόσια διοίκησης και στρατηγικής, θα έβαζε τους μεν απέναντι στους δε με γεμάτα νοσοκομεία» σχολίασε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «Πολλοί ήταν αυτοί που για δυο λεπτά δημοσιότητας θέλουν να πουν κάτι που δεν έχει βοηθήσει επικοινωνιακά στην προσπάθεια την οποία κάνουμε».
Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε υποστηρίξει και μάλιστα ουρλιάζοντας «ντροπή» ότι μόνο το 62% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί. Ισχυρισμό που έχει καταρρίψει τόσο η ΠΟΕΔΗΝ όσο και ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Η ΠΟΕΔΗΝ έκανε λόγο για fake news από τον Άδωνι Γεωργιάδη επισημαίνοντας ότι είναι πάνω από 80% το ποσοστό των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν φυσική ανοσία γιατί έχουν νοσήσει.