Βασίλης Κυριακάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Το Νοσοκομείο Λαμίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε οριακή λειτουργία

Τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής συζήτησε διεξοδικά αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας με επί κεφαλής τον νεοεκλεγέντα βουλευτή του κόμματος και γιατρό του Νοσοκομείου Βασίλη Κυριακάκη, κατά τη σημερινή επίσκεψή τους στο Νοσοκομείο Λαμίας. Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλη Αγγουρά, τον Υποδιοικητή Ευαγ. Ξαρχά, τη Διευθύντρια ΙΠΕ Σκιαδοπούλου Παρασκευή και τους εκπρόσωπους των Νοσοκομειακών γιατρών.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής Βασίλης Κυριακάκης στο τέλος των ενημερωτικών επαφών που είχε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας με τους εκπροσώπους της Διοίκησης και των εργαζομένων, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Λαμίας το οποίο εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Τα κυριότερα από αυτά είναι :

Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Το Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή λειτουργεί με το 50% του προσωπικού σε σχέση με αυτό που προβλέπεται από τον Οργανισμό λειτουργίας, λόγω του παγώματος των προσλήψεων για μόνιμο προσωπικό από το μνημόνιο (προβλέπεται αναλογία αποχωρήσεων/προσλήψεων 1/10). Σαν συνέπεια το Νοσοκομείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε οριακή λειτουργία και πολλά τμήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν σε ΜΕΘ, Γυναικολογική κλινική, Παιδιατρική, Αναισθησιολογικό, Ορθοπεδικό, Ακτινολογικό, Νευρολογικό, Πνευμονολογικό και Ογκολογικό.

Οργανισμός λειτουργίας: Ζητάμε να μην λειτουργήσει η μείωση κλινών που αποφάσισε η Κυβέρνηση και να επανέλθει ο Οργανισμός στην αρχική του μορφή στις 450 κλίνες και όχι να κοπούν αυτές στις 340.

Σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά (