Βερναρδάκης: Η ΑΔΕΔΥ πάσχει από αμνησία όταν λέει ότι δεν λαμβάνει επιχορήγηση

Αθήνα 

Μαίνεται η κόντρα μεταξύ του Χριστόφορου Βερναρδάκη και της ΑΔΕΔΥ με ανταλλαγή κατηγοριών εκατέρωθεν μέσω ανακοινώσεων και ανοιχτών επιστολών. Αυτή τη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απαντά σε χθεσινή ανακοίνωση της οργάνωσης, στην οποία αναφερόταν ότι δεν έλαβε ποτέ κρατική χρηματοδότηση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου, που φέρει τον τίτλο «Η αλήθεια για την κρατική χρηματοδότηση της ΑΔΕΔΥ», είναι η ακόλουθη:

«Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΑΔΕΔΥ απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, χθες, δηλώνει: ‘Δεν υπήρξε ποτέ και φυσικά δεν υπάρχει και σήμερα καμιά κρατική χρηματοδότηση της ΑΔΕΔΥ’ και συμπληρώνει: ‘Οι μόνοι πόροι, που το συνδικαλιστικό όργανο έχει και διαχειρίζεται, είναι τα 3 ευρώ της ετήσιας συνδρομής των εργαζομένων- μελών της’.

» Η ΑΔΕΔΥ πάσχει προφανώς από αμνησία. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη της θα της θυμίσουμε ότι για την περίοδο 2006 έως και 2014 η προβλεπόμενη επιχορήγηση της ΑΔΕΔΥ για το «Κοινωνικό Πολύκεντρο» (δηλαδή τον φορέα μελετών και ερευνών που διαθέτει) που ήταν εγγεγραμμένη στον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου μας ανέρχεται σε 6.471.655 ευρώ. Από το ποσόν αυτό εκταμιεύθηκε προς την ΑΔΕΔΥ για την ίδια περίοδο ποσόν 2.303.068 ευρώ, καλύπτοντας το σύνολο των λειτουργικών και διοικητικών δαπανών της.

» Επιπλέον 3.897.374,96 ευρώ εμφανίζονται να έχουν εκταμιευθεί στην ΑΔΕΔΥ και το Πολύκεντρό της την περίοδο 2010-2015 για ειδικές Δράσεις χρηματοδοτημένες από το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων)».