Βγάζουν στη μαύρη αγορά τα εμβόλια εποχικής γρίπης

Στη «μαύρη αγορά» βγάζουν ορισμένοι φαρμακοποιοί της Ρόδου τα εμβόλια της εποχικής γρίπης τα οποία φτάνουν να πωλούν ακόμα και 90 ευρώ, τη στιγμή που η αξία τους δεν ξεπερνά τα έξι. Και όλα αυτά λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει αυτή την εποχή για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Οπως καταγγέλλει γονέας που πρόσφατα επισκέφθηκε φαρμακείο της πόλης της Ρόδου για να προμηθευτεί το εμβόλιο, ο φαρμακοποιός του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 87 ευρώ.

Επειδή, όμως, κάτι τέτοιο του φάνηκε υπερβολικό, θέλησε να επισκεφθεί και ένα δεύτερο φαρμακείο, προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως ισχύει η συγκεκριμένη τιμή του «Vaxigrip». Πράγματι, υπάρχουν ορισμένα εμβόλια για παιδιά που κοστίζουν ακριβά, για άλλες όμως περιπτώσεις και όχι το συγκεκριμένο αντιγριπικό.

Ο δεύτερος φαρμακοποιός, στον οποίο πήγε, είπε στον γονιό ότι η τιμή του εμβολίου ανέρχεται περίπου στα έξι ευρώ. Επειδή, όμως, το εμβόλιο «Vaxigrip» σε πολλά φαρμακεία έχει εξαντληθεί, μπορεί να αντικατασταθεί από το «Ιnfluvac», το οποίο κάνει ακριβώς την ίδια «δουλειά». Ωστόσο αυτό είναι θέμα γονέων και παιδιάτρου.

Π. ΚΑΛΙΒΟΥΡΗΣ