Βγήκε άσπρος καπνός από την καμινάδα του ΠΙΣ

p>Χτες Σάββατο έγινε η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος ΔΣ του ΠΙΣ προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα. Τελικά κατέστη δυνατό να εκλεγεί Πρόεδρος και τα λοιπά μέλη του προεδρείου παρά τις εντάσεις και αποχωρήσεις που υπήρξαν.

 Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Μ. Καλοκαιρινός, Γραμματέας ο κ. Κ. Αλεξανδρόπουλος, Α΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Βασιάδης, Β΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Ροκαδάκης και ταμίας ο κ. Σ. Πίνης.

 

 

Ο κ. Βλασταράκος κατά την έναρξη της συνεδρίασης απέσυρε τη δική του υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου και υπέβαλε προσχηματικά την υποψηφιότητα άλλου μέλους της παράταξής του, το οποίο όμως δήλωσε ότι δεν την αποδέχεται. Εντούτοις  ο κ. Βλασταράκος επέμεινε από τη θέση του Προεδρεύοντος πεισματικά στη διεξαγωγή φανερής ψηφοφορίας. Τότε η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ κατέστησε σαφές ότι δεν επρόκειτο να ανεχθεί μεθοδεύσεις νέας ατέρμονης συνεδρίασης και κατέθεσε δήλωση την οποία υπέγραφαν 9 σύμβουλοι από την ΑΕΓ, την ΠΑΣΚΕ και την ΠΑΝΔΗΚΝΙ (κλικ εδώ). Μετά την ανάγνωση και κατάθεση της δήλωσης και αντιλαμβανόμενος ότι δεν είχε άλλα περιθώρια να συνεχίσει την ίδια τακτική ο κ. Βλασταράκος αποχώρησε με θορυβώδη τρόπο μαζί με τα άλλα τέσσερα μέλη της παράταξής του (Σ. Τσούκαλος, Θ. Νικολαίδης, Ι. Χρονόπουλος, Κ. Παπαπολυχρονιάδης).

Αμέσως μετά την αποχώρηση των 5 μελών τα εναπομείναντα 10  μέλη έχοντας πλήρη απαρτία συνέχισαν τη συνεδρίαση και αποφάσισαν τη διεξαγωγή μυστικών ψηφοφοριών. Ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ κ. Παπάζογλου επέλεξε την αποχή στις εν λόγω ψηφοφορίες.  Τελικά οι ψηφοφορίες ανέδειξαν το ΔΣ που προαναφέραμε.

 

Το ΔΣ του ΠΙΣ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 5μμ με θέμα Ημερήσιας Διάταξης τον προγραμματισμό δράσης της επόμενης τριετίας.