Βήματα… πίσω για το κάπνισμα στους χώρους εργασίας!

Βήματα προς τα… πίσω έκανε χθες ο υπουργός Υγείας σχετικά με την αυστηρότητα της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημοσίους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Τετάρτη 1 Ιουλίου!

Ο Δημ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ότι επιτρέπεται τελικά η δημιουργία καπνιστηρίων στους δημοσίους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας, με εξαίρεση τις νοσηλευτικές μονάδες Υγείας… Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, το καπνιστήριο θα είναι υποχρεωτικό στους χώρους εργασίας που στεγάζουν πάνω από 50 εργαζόμενους, πάντα σε συμφωνία με τους τελευταίους, ενώ σε εκείνους με λιγότερους από 50 το κάπνισμα θα απαγορεύεται πλήρως.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας έθεσε τα… καζίνο εκτός των μέτρων απαγόρευσης του καπνίσματος, ενώ το περιεχόμενο των ρυθμίσεων που θα ισχύσουν για αυτούς τους χώρους θα καθορισθούν μετά από διαβούλευση του υπουργείου Υγείας με τα υπουργεία Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης. Επίσης, ειδικές ρυθμίσεις θα προσδιορισθούν με υπουργική απόφαση και για τους χώρους των πλοίων και των ξενοδοχείων.

Β.Β.