Βλάκες ή συνένοχοι;

Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πως τις επόμενες μέρες θα ασκηθούν διώξεις στην υπόθεση Novartis. Αυτό συνάγεται από τις λυσσαλέες αντιδράσεις όλων εκείνων που φοβούνται ότι θα βρεθούν κατηγορούμενοι, ενώ βλέπουν να εξανεμίζεται η τελευταία ελπίδα για τη διάσωσή τους, το να πέσει δηλαδή η κυβέρνηση και να πάψουν οι διώξεις.


Σταθερό επιχείρημα των εμπλεκομένων υπήρξε ο ισχυρισμός πως η υπόθεση Novartis αποτελεί σκευωρία της κυβέρνησης. Η απάντηση του Παύλου Σαράκη, συνηγόρου των προστατευόμενων μαρτύρων που καταθέτουν στο FBI για την υπόθεση Novartis, είναι ισοπεδωτική:


 


Κύριε Σαράκη, η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι «η υπόθεση Novartis είναι μια σκευωρία που ενορχηστρώθηκε στα υπόγεια του Μαξίμου». Τι απαντάτε στους ισχυρισμούς του κόμματός σας, δεδομένου ότι είστε μέλος της Νέας Δημοκρατίας;


Η υπόθεση Novartis αφορά την υπερκοστολόγηση του φαρμάκου, τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, την κατευθυνόμενη υπερσυνταγογράφηση που έπληξε την ατομική και δημόσια υγεία, τη χειραγώγηση του πολιτικοκοινωνικού συστήματος προς όφελος κερδοσκοπικών οικονομικών συμφερόντων. Όποιος δεν το βλέπει είναι είτε βλαξ είτε συνένοχος.