Βλασταράκος εναντίον Κυριόπουλου και Άδωνι

Γράφει:  Βασιλική Αγγουρίδη

 

Εξηγήσεις ζητάει να δοθούν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για «ύποπτο συμπόσιο» στην Καλαμάτα, με αντικείμενο τον ΕΟΠΥΥ, στο οποίο συμμετείχε και ο Υπουργός Υγείας.

Με μια σκληρή ανακοίνωση του, ο ΠΙΣ (πρόεδρος του οποίου είναι ο Μ. Βλασταράκος) αναφέρεται σε Φόρουμ που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα και στο οποίο μίλησε τόσο ο Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για μυστικοπάθεια και «ύποπτο ρόλο κάποιων, οι οποίοι δεν αντέχουν τον λόγο σε ανοιχτό περιβάλλον, στην διαφάνεια και στην καθαρότητα του φωτός» κάνει λόγο ο Σύλλογος, που καταγγέλλει ότι το κλειστό Φόρουμ πραγματοποιήθηκε από άγνωστη στο ίδιο οργανωτική επιτροπή.

«Το σκοτάδι των γραφείων που και κατά το παρελθόν συζητήθηκαν λύσεις, ερήμην των κοινωνικών φορέων και των ασφαλισμένων δεν μπορεί να διαρκέσει και ας προσέξουν όλοι. Η κοινωνία έπαψε πια να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του.

Μάλιστα, ο Σύλλογος καλεί τον Υπουργό Υγείας, Α. Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, «οι οποίοι νομιμοποίησαν με την παρουσία τους τέτοιες κινήσεις, να δώσουν άμεσα τις ανάλογες εξηγήσεις, διότι διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι και για την περαιτέρω κρίση του ΕΟΠΥΥ και για την κερδοσκοπία στο χώρο της υγείας».

Ο ΠΙΣ κάνει λόγο για «χρηματοδότηση κλειστών συνεδρίων ολίγων συμβούλων και παρατρεχάμενων του Υπουργείου Υγείας» και, διαχωρίζοντας τη θέση του από τέτοια συμπόσια, ζητάει να «σταματήσει πάραυτα η πολιτική της καταστροφής κα της απαξίωσης.

Να σημειώσουμε ότι το Φόρουμ οργάνωσε η εταιρεία επικοινωνίας της κ. Λίνας Νικολοπούλου (σύζυγος Γ. Στουρνάρα) για λογαριασμό της ΕΣΔΥ.