Βλάβη κατά τη διάρκεια διακομιδής βρέφους

Ο τραυματισμός ενός βρέφους, μόλις 6 μηνών, στη Σκύρο, το οποίο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κύμης, ευτυχώς εκτός κινδύνου, έφερε για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα τα σοβαρά προβλήματα και τις τραγικές ελλείψεις στα σκάφη του ΛΣ, τα οποία 5,5 χρόνια τώρα η ΝΔ τα έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους.

Το κοριτσάκι, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε από καναπέ και χτύπησε στο κεφάλι, ενώ το ΥΕΝΑΝΠ ανακοίνωσε πως έπασχε και από ωτίτιδα. Αποφασίστηκε στις 8 προχθές το βράδυ να διακομιστεί το βρέφος, συνοδεία γιατρού και των γονιών του, φυσικά, με το ναυαγοσωστικό 512 του ΛΣ από τη Σκύρο στην Κύμη.

Εν πλω το ναυαγοσωστικό παρουσίασε βλάβη στη μηχανή, λόγω υπερθέρμανσης, και αναγκαστικά επέστρεψε πίσω στο νησί με μία μηχανή, στις 8.45.

Το γεγονός επιβεβαιώνει πως τα σκάφη έχουν εγκαταλειφθεί και τα πληρώματα με πατέντες και χρήματα που βάζουν από την τσέπη τους προσπαθούν να τα κινούν. Το παιδάκι διακομίστηκε τελικά με πλοίο της γραμμής, το οποίο απέπλευσε στις 9.45 από τη Σκύρο. Το ευτύχημα είναι πως δεν έπαθε τίποτα το κοριτσάκι, αφού η διακομιδή του καθυστέρησε τουλάχιστον δύο ώρες.