Βόλος: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Μπέου και Ιατρικού Συλλόγου

Την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, συναντάται στην Αθήνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Αντικείμενο της συνάντησης η ανάγκη στήριξης του Τμήματος Χημειοθεραπείας του Αχιλλοπούλειου νοσοκομείου, που λειτουργεί εδώ και 7 μήνες με μόνο μία ογκολόγο, εξυπηρετώντας εκατοντάδες ογκολογικούς ασθενείς.

Την ώρα της συνάντησης με τον υπουργό, ο δήμαρχος τηλεφωνεί στον ογκολόγο, πρώην διευθυντή του Τμήματος, Γιώργο Ρήγα, ο οποίος παραιτήθηκε το καλοκαίρι του 2023 και έκτοτε ιδιωτεύει. Τον ρωτάει αν είναι διαθέσιμος να συνδράμει, επιστρέφοντας με “μπλοκάκι” για δύο φορές την εβδομάδα, για ένα εξάμηνο. Ο κ. Ρήγας δηλώνει την πρόθεσή του να βοηθήσει.

Την επόμενη μέρα, ο κ. Μπέος, με ανάρτησή του στα social media (απ΄ όπου και η φωτογραφία),  ανακοινώνει θριαμβευτικά πως με την δική του παρέμβαση βρέθηκε λύση και προαναγγέλλει την πρόσληψη του συγκεκριμένου ογκολόγου, πριν ακόμη υπάρξει προκήρυξη. Ο κ. Ρήγας επιβεβαιώνει την εξέλιξη.

Το γεγονός προκαλεί την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ο οποίος με ανακοίνωσή του μιλά για φωτογραφική ή ονομαστική πρόσληψη που παραβιάζει βασικές αρχές σύμβασης με το δημόσιο, ενώ κάνει λόγο για επιστροφή σε “εποχές Μαυρογιαλούρου”.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο ογκολόγος υπαναχωρεί και ανακοινώνει με τη σειρά του πως δεν προτίθεται τελικά να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Ο Α. Μπέος αντιδρά οργισμένα, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου – και δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης – Χρήστου Βενέτη.

Μέσα σε αυτό το αλαλούμ, την περασμένη Τετάρτη, ανακοινώνεται η προκήρυξη 9 θέσεων γιατρών στο “Αχιλλοπούλειο”, μεταξύ αυτών και μία – μόνιμη αυτή τη φορά – θέση παθολόγου – ογκολόγου.