ΒΟΛΟΣ: «Κόλλησαν» οι προσλήψεις, στον αέρα το Νοσοκομείο

Την τελευταία στιγμή «κόλλησε» η πρόσληψη 77 συμβασιούχων οκτάμηνης διάρκειας στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος.

Επίσης αρκετός χρόνος φαίνεται πως θα χρειαστεί για την πρόσληψη των περίπου 35 γιατρών, αριθμό που το υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει για το ίδιο νοσοκομείο.

Η δημοσιονομική κρίση πλήττει και το Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο έχει το τελευταίο διάστημα 100 συμβασιούχους εργαζόμενους λιγότερους και τουλάχιστον για το μήνα Φεβρουάριο πολύ δύσκολα θα τους επαναπροσλάβει ξανά.

Η διοικήτρια Μαρία Καρά είχε μεταβεί προχθές Δευτέρα στην Αθήνα για να πιέσει να λυθούν αυτά τα δύο ζητήματα. Τελικά για το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων τα νέα δεν είναι ευχάριστα, αφού, όπως ανέφερε η διοικήτρια, το αίτημα για την επαναπροκήρυξη των θέσεων βρίσκεται ακόμη στο γραφείο του υπουργείου Οικονομικών και δεν έχει εγκριθεί. Μέχρι στιγμής το αίτημα έχει εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κ. Καρά δεν πήρε κάποια υπόσχεση για την έγκριση του αιτήματος από το υπουργείο Οικονομικών και οι ελπίδες που υπήρχαν, ότι το θέμα θα λυνόταν μέσα στον Φεβρουάριο, αρχίζουν να σβήνουν.

Το νοσοκομείο όμως χρειάζεται αυτούς τους 77 συμβασιούχους για να μπορέσει να λειτουργήσει με επάρκεια. Οι εργαζόμενοι ήλπιζαν ότι το θέμα με τους συμβασιούχους θα λυνόταν αυτές τις ημέρες, καθώς, εδώ και έναν μήνα που έληξαν οι συμβάσεις, αρκετοί δεν έχουν πάρει ούτε τα ρεπό τους, ενώ με δυσκολία βγαίνουν και οι βάρδιες. Δεν αποκλείεται μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα να προχωρήσουν και σε κινητοποιήσεις.

Στασιμότητα εμφανίζεται και στο θέμα της πρόσληψης των γιατρών.

Α. ΦΩΚΙΔΗΣ