Βουλή – Αβραμόπουλος για συλλογική σύμβαση εργασίας νοσοκομειακών γιατρών – Λεβέντης

    Στην επικείμενη υπογραφή συλλογική σύμβασης εργασίας μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών και του ελληνικού κράτους,αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Λεβέντη.

    Ο κ.Αβραμόπουλος παραδέχθηκε ότι οι συνθήκες εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών τα τελευταία είκοσι χρόνια ήταν μεσαιωνικές,τονίζοντας ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς και το ελληνικό κράτος. Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας,διότι (οι νοσοκομειακοί γιατροί) κράτησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όρθιο.

    Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι οι κοινοτικές οδηγίες προβλέπουν 48 ώρες για τους ειδικευμένους και 58 ώρες για τους ειδικευόμενους, επισημαίνοντας ότι για να εφαρμοστεί αυτό το ωράριο,απαιτούνται τουλάχιστον 5.000 γιατροί που δεν προβλέπονται από τον προσφάτως ψηφισθέντα προϋπολογισμό.

    Ανταπαντώντας,ο κ.Αβραμόπουλος συμφώνησε ότι για να τεθεί σε εφαρμογή το νέο ωράριο,χρειάζεται περισσότερος κόσμος.

    Αναφέρθηκε μάλιστα στην κυβερνητική απόφαση,με την οποία,μέχρι τέλους του 2009,προσλαμβάνονται τεσσερισήμισι χιλιάδες γιατροί,πέραν εκείνων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό αυτού του χρόνου για 1.000 γιατρούς.