Βουλή- ΟΕΝΓΕ

 Συζητείται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά στη μετατροπή του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ σε νέο ΝΠΔΔ, τις ιδιωτικές Κλινικές και πολλές ακόμη ρυθμίσεις που τακτοποιούν ζητήματα υγείας (κλικ εδώ).
Στην πρόσκληση της Βουλής για ακρόαση ανταποκρίθηκαν όλοι οι φορείς πλην της ΟΕΝΓΕ. Ούτε η Πρόεδρος κυρία Ρέτζιου, ούτε ο Γραμματέας κ. Παπανικολάου καταδέχτηκαν να παραστούν στη Βουλή και να εκφράσουν την άποψη του νοσοκομειακού κινήματος.
Πρόκειται για υπότροπους. Και άλλες φορές έχουν απαξιώσει τις προσκλήσεις της Βουλής, υποβιβάζοντας την ΟΕΝΓΕ σε περιθωριακό φορέα. Την ίδια τακτική ακολουθούν στις προσκλήσεις της Κοινής Γραμματείας των υπουργείων Υγείας-Παιδείας και τις ανάλογες προσκλήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στο οποίο μετέχει η ΟΕΝΓΕ.
Συνακόλουθα, δεν είναι τυχαία η αντιμετώπιση που επιφυλάσσουν και οι συνάδελφοι στις προσκλήσεις της ΟΕΝΓΕ. Ελάχιστοι Πρόεδροι Ενώσεων συμμετέχουν πλέον στις συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου, ενώ η ανταπόκριση στις προσκλήσεις για κινητοποίηση τα ποσοστά είναι μηδαμινά.
Πρόκειται για θλιβερή κατάληξη μιάς ιστορικής Ομοσπονδίας..