Βουλή: Σήμερα ρυθμίζουν τα χρέη των νοσοκομείων

Με τη συζήτηση για τη γενίκευση της απαγόρευσης του καπνίσματος ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ, το οποίο οδήγησε τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε πενθήμερη απεργία. Βέβαια και σήμερα η υγεία θα απασχολήσει το Κοινοβούλιο, καθώς θα ψηφιστεί η ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων που νομιμοποιεί τις υπερκοστολογήσεις των προμηθευτών.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής απουσιάζουν οι βουλευτές (Βάσω Παπανδρέου, Έκτορας Νασιώκας, Παναγιώτης Κουρουπλής) που έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψήφιζαν τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων. Ωστόσο με την τεχνική μεθόδευση που επέλεξε η κυβέρνηση αλλοιώνεται επί της ουσίας η βούληση της Βουλής…

Με τροπολογία που κατέθεσε χθες η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο νομοσχέδιο για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, διευκρινίζεται ότι η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης δεν πραγματοποιείται τις ημέρες που εφημερεύουν τα νοσοκομεία και ότι “στα νοσοκομεία αυτά στη λειτουργία πέραν του τακτικού ωραρίου τελούνται πράξεις με χρήση εξοπλισμού, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της γενικής εφημερίας”.