ΒΟΥΛΗ- Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΠΙΣ

p>ΒΟΥΛΗ. Συζητήθηκε σήμερα το πρωί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το πραξικόπημα Αβραμόπουλου στον ΠΙΣ. Την ερώτηση υποστήριξε ο Τάσος Κουράκης και απάντηση έδωσε  ο Υφυπουργός Υγείας κ. Σαλμάς. Την όλη συζήτηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο Τάσος Κουράκης επισήμανε ότι αποτελεί ασέβεια προς το Κοινοβούλιο η απουσία του Υπουργού στη συζήτηση της πραξικοπηματικής του ενέργειας, μιας ενέργειας που έχουν καταδικάσει μεταξύ άλλων με ανακοινώσεις τους η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Είπε επίσης ότι στόχος της καθαίρεσης του νόμιμα εκλεγμένου ΔΣ του ΠΙΣ είναι να επιβληθεί ως Πρόεδρος του ΠΙΣ ο εκλεκτός του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ κ. Μ. Βλασταράκος, η παράταξη του οποίου διαθέτει μόνο 5 από τις 15 έδρες του ΔΣ του ΠΙΣ.

    ΄΄Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του υπουργού γίνεται ενώ τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και των γιατρών είναι οξυμένα και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας θέλουν να μετατρέψουν τους γιατρούς σε υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ της υγείας. Προφανώς, ένας αδύναμος ΠΙΣ με κυβερνητικούς εγκάθετους εξυπηρετεί άριστα τα σχέδια αυτά”.

   

    “Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι απροκάλυπτες και πραξικοπηματικές απόπειρες επιβολής διορισμένης διοίκησης στον ΠΙΣ εκ μέρους του κ. Αβραμόπουλου προσβάλουν βάναυσα όλους τους γιατρούς, αλλά και την έννοια της δημοκρατίας στη χώρα μας.΄΄ είπε ο Τ.Κουράκης.

Την ερχόμενη εβδομάδα συζητείται και δεύτερη επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με το ίδιο θέμα.

Τέλος ν΄ αναφέρουμε ότι έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών σε διεθνή ιστοσελίδα, στην οποία υπογράφουν γιατροί κάθε εργασιακής σχέσης, αλλά και όποιος έλληνας πολίτης επιθυμεί.