«ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟ» ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠ. ΝΟΣΟΚ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σταμάτησε χθες κάθε προμήθεια

• To Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι ένα από τα επτά της χώρας, και το μοναδικό της Περιφέρειας, το οποίο δεν έχει πληρώσει το 98% των οφειλών του στους προμηθευτές για το 2010!

Από χθες, οι προμηθευτές και των επτά νοσοκομείων, έκαναν πράξη την απειλή τους και διέκοψαν τις προμήθειες υλικών με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται ακόμη χειρότερη. Όπως μετέδωσε χθες βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός «ΑΝΤ1» οι προμηθευτές δηλώνουν αποφασισμένοι να οξύνουν την αντιπαράθεση με το Υπουργείο, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να μεταβούν στις αποθήκες των νοσοκομείων και να πάρουν υλικά που έχουν ήδη παραδώσει (όπως μοσχεύματα κ.α.) και για τα οποία δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

Μάλιστα κάνουν λόγο για εμπαιγμό, τονίζοντας ότι ενώ η Πολιτεία τους οφείλει εκατομμύρια, αυτοί έχουν ήδη  καταβάλει από δικά τους κεφάλαια τον Φ.Π.Α.

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση κάνει λόγο για εκβιασμό από μέρους των προμηθευτών, καθώς είχαν συμφωνηθεί να δοθούν τώρα 100 εκ. ευρώ μετρητά και τα υπόλοιπα να καταβληθούν μέχρι τον Δεκέμβριο.

• Η εξέλιξη αυτή προκαλεί νέα προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που στερείται ακόμα και τα πιο απλά αναλώσιμα υλικά όπως π.χ. το τόνερ για να δουλέψουν οι εκτυπωτές των αναλύσεων!

ΑΓΝΟΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

• Χθες βράδυ ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), κατά την οποία δήλωσε ότι δεν γνώριζε ακριβώς το ύψος των οφειλών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές και συγκεκριμένα δεν γνώριζε βασικές παραμέτρους για τη ρύθμιση των χρεών που είχε γίνει;

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι περιλαμβάνει τις προμήθειες που έχουν γίνει έως και τον Σεπτέμβριο του 2010. Ο σχετικός νόμος, ωστόσο, προβλέπει ότι η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία έγιναν έως και τον Δεκέμβριο του 2009.

«Αυτή την ενημέρωση έχω από τον γενικό γραμματέα και αν τα πράγματα είναι διαφορετικά, υπάρχει πρόβλημα με την ενημέρωσή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, κεραυνοβολώντας έτσι τον γεν. γραμματέα Ν. Πολύζο.