Βουλή / Μόνο από τη ΝΔ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που «στρατικοποιεί» το ΕΚΑΒ

 

Με τις ψήφους μόνο της ΝΔ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κύρωση της ΠΝΠ που «στρατικοποιεί» το ΕΚΑΒ, αντλώντας δυνάμεις ακόμα και από την Πυροσβεστική για τη διακομιδή ασθενών εν μέσω κορύφωσης της αντιπυρικής περιόδου και με τα πύρινα μέτωπα να μαίνονται ανά την επικράτεια.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο αφορά την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για την ενίσχυση μέχρι 31 Αυγούστου του ΕΚΑΒ, με μεικτά πληρώματα και τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και των ΟΤΑ.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο αφορά την παράταση μέχρι 31 Σεπτεμβρίου 2023, των διοικήσεων των νοσοκομείων και διατάξεις για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ βαθμού.

Φάμελλος: Η ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ αποδεικνύει περίτρανα την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στις ανάγκες του ΕΣΥ

«Η ΠΝΠ προβλέπει την προσωρινή στελέχωση του ΕΚΑΒ με στρατιωτικούς και πυροσβέστες. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό τις ημέρες που περνάμε, ζητώντας δάνεια προσωπικού της Πυροσβεστικής στο ΕΚΑΒ;», «αυτή είναι η Ελλάδα 2.0, του μέγα μεταρρυθμιστή κ. Μητσοτάκη;», σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή. Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο και τις ΠΝΠ η κυβέρνηση αντιπολιτεύεται τον εαυτό της, «μας λέει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε καλά τη δουλειά της και πρέπει να κάνουμε ΠΝΠ να για να αποκαταστήσουμε κενά. Για να στελεχώσει λέει άμεσα, με τη fast track διαδικασία της ΠΝΠ το ΕΚΑΒ. Ενώ μπορούσε να αξιοποιήσει πόρους και διαχειριστικά εργαλεία στο επίπεδο της δημόσιας υγείας δεν το έκανε».