Βρήκε μπροστά του τα προβλήματα

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΕΚΕΠΥ

Ο κ. Καραμανλής αντίκρισε την ταλαιπωρία που βιώνουν καθημερινά οι ασθενείς

Αντιμέτωπος με τα προβλήματα, το άγχος και την ταλαιπωρία που βιώνουν καθημερινά όσοι ασθενείς χρήζουν εντατικής νοσηλείας ήλθε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής επικοινωνίας που είχαν οι αρμόδιοι του Κέντρου με τους συναδέλφους τους του ΕΚΑΒ, παρουσιάζοντας στον Πρωθυπουργό τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν καθημερινά την κίνηση στα νοσοκομεία, αποκαλύφθηκε ότι ένας ασθενής από τη Χίο ο οποίος έπρεπε να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρισκόταν από προχθές σε λίστα αναμονής. Ο ασθενής αντιμετώπιζε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και έπρεπε να μεταφερθεί το ταχύτερο δυνατόν με αεροσκάφος σε ΜΕΘ. Ως χθες το πρωί ο ασθενής βρισκόταν σε αναμονή. Νωρίς το μεσημέρι όμως βρέθηκε κρεβάτι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα».

«Μέσα στην ατυχία του ο ασθενής από τη Χίο ήταν τυχερόςπου βρέθηκε κρεβάτι ΜΕΘ μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Καθημερινά βρίσκονται σε λίστααναμονής περίπου δεκαπέντεασθενείς.Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμεναχρόνια, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας για την επίλυση του προβλήματος»

δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» στέλεχος του υπουργείου Υγείας. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επέκταση

του Κέντρου σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει η Πάτρα. Επίσης ανέφερε ότι στο κτίριο όπου εδρεύει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Τύπου) σύντομα θα στεγαστούν όλες οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι κατά τη μετάβαση του Πρωθυπουργού και των άλλων κυβερνητικών στελεχών στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας στο Μαρούσι προκλήθηκε ένα απερίγραπτο κομφούζιο στη λεωφόρο Κηφισιάς και στους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να «μπλοκαριστούν» για αρκετή ώρα μέσα στα αυτοκίνητά τους.