Δε βρίσκουν ούτε ένα επιστήμονα να στηρίξει τις επιλογές τους..

Τίποτα απ΄ όσα εισηγήθηκαν οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Τρίτης δεν αποδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, φτάνοντας σε ανοιχτή σύγκρουση με τους επιδημιολόγους. Παρά τα στοιχεία που δείχνουν θανατηφόρο κύμα τον Νοέμβριο, με έναν «μαύρο» Δεκέμβριο να επακολουθεί, η κυβέρνηση αρνείται να λάβει μέτρα στην εστίαση και το λιανεμπόριο, δε λαμβάνει κανένα μέτρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σχολεία, εναποθέτοντας όλες τις ελπίδες στην αύξηση των εμβολιασμών για την ανάσχεση της επιδημίας και την επιστράτευση των ιδιωτών για τη σωτηρία του ΕΣΥ που καταρρέει.

Με πάνω από 17.000 νεκρούς και περισσότερα από 850.000 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας είναι μια εγκληματική επιλογή, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει στο αποψινό του διάγγελμα να την υπερασπιστεί, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από πολίτες και πολιτικά κόμματα.

Ενδεικτικό στοιχείο της απομόνωσης στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση είναι η αδυναμία να βρει έστω έναν επιστήμονα να βγει δημοσίως και να υπερασπιστεί τις επιλογές της..