Ξανθός – Τώρα είναι η κρισιμότερη στιγμή της πανδημίας

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και τα προβλήματα στο ΕΣΥ μίλησε στο Mega και στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» ο πρώην υπουργός Υγείας και γιατρός Ανδρέας Ξανθός.

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια τεράστια δυσκολία και για να μην ωραιοποιούμε τα πράγματα θα πρέπει να συνομολογήσουμε ότι είναι η κρισιμότερη στιγμή της πανδημίας αυτή την περίοδο» ανέφερε ο κ. Ξανθός, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε τεράστιο αριθμό κρουσμάτων σε καθημερινή βάση και μια μη διαχειρίσιμη πίεση στο ΕΣΥ αυτή τη στιγμή».

«Δεν είναι μόνο ο αριθμός των θανάτων σε καθημερινή βάση, ο οποίος επίσης είναι δυσβάσταχτος, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που το ΕΣΥ δεν μπορεί να τους φροντίσει ικανοποιητικώς. Όχι μόνο ασθενείς με Covid, αλλά και άλλα νοσήματα» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας, τόσο στα μεγάλα, όσο και σε αρκετά της επαρχίας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ουσιαστικά το σύστημα υγείας έχει κατεβάσει ρολά, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πίεση και χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης» ανέφερε ο κ. Ξανθός, τονίζοντας ότι τόσο τα ιδιωτικά νοσοκομεία, αλλά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα πρέπει να «σηκώσουν» ένα βάρος από τα περιστατικά Covid.