ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- Εκλεισαν το λιμάνι αντιδρώντας στις συνενώσεις

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έκλεισαν συμβολικά για δύο ώρες χθες το πρωί κάτοικοι και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Φιλιατών, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην πρόταση του υπουργείου Υγείας για συγχώνευση του Νοσοκομείου Φιλιατών με το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα.

Συγκεκριμένα τα Δημοτικά Συμβούλια Φιλιατών και Ηγουμενίτσας συζήτησαν το μείζον θέμα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Φιλιατών, εξετάζοντας ακόμα και την πιθανή παραίτηση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στην πρόταση για συνδιοίκηση των δύο νοσοκομείων. Ωστόσο κατά τη συζήτηση του θέματος επικράτησαν διαφορετικές απόψεις περί αντιδράσεων.

* Στη Ζάκυνθο 4ωρη στάση εργασίας (από τις 9 το πρωί έως τη 1 μ.μ.) πραγματοποίησαν χθες και συνεχίζουν το ίδιο και σήμερα η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του νησιού, αντιδρώντας στα σχέδια συρρίκνωσης του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Οι εργαζόμενοι εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

* Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην παραχώρηση κλινών για νοσηλεία πελατών ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Και τονίζει: «Η Αχαΐα πάσχει από έλλειψη κλινών και αποτελεί θράσος η μείωσή τους».