Ξέσπασμα κωφών κατά του υπ. Υγείας

 

Με νέα μεγάλη συγκέντρωση, χθες, εκατοντάδων μελών της στο Εθνικό Ιδρυμα Κωφών (ΕΙΚ), η κοινότητα των κωφών της Αθήνας πέτυχε άλλη μια παράταση του τελεσιγράφου που εστάλη στις 24 Δεκεμβρίου από τον γ.γ. Πρόνοιας Γ. Κατριβάνο, για παραχώρηση ενός ορόφου του ιδρύματος, στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), μέχρι το τέλος του 2010.

Η ομοσπονδία τους, που βρίσκεται σε αντιπαράθεση για το ζήτημα αυτό με το υπουργείο Υγείας, καταγγέλλει ότι πρόκειται για προσπάθεια υποβάθμισης του ιδρύματος, η οποία έχει αποτραπεί από τις έντονες αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ).

Η ΟΜΚΕ απάντησε με συλλαλητήριο στις 28 Δεκεμβρίου, στον περίβολο του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να δοθεί η πρώτη αναστολή στη λήξη του τελεσιγράφου. Χθες, το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΙΚ και αποφασίστηκε η δεύτερη αναστολή, μέχρι να κριθεί η οριστική τύχη του διεκδικούμενου ορόφου, το ερχόμενο καλοκαίρι. Μέχρι τότε θα ανακαινιστεί με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Για το τι μέλλει γενέσθαι ο πρόεδρος της ΟΜΚΕ Κ. Γαργάλης δήλωσε: «Αν πιστεύουν ότι με διαρκείς αναβολές επίλυσης ενός ζητήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν θα μας εξωθήσουν σε παραίτηση λόγω εξάντλησης, πλανώνται οικτρά», προαναγγέλλοντας «ανένδοτο μέχρι τελικής δικαίωσης».

ΑΝΤ. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ